Alonso tudja, fájdalmas hétvége vár rájuk Monzában - F1VILÁG.HU

Alonso tudja, fájdalmas hétvége vár rájuk Monzában

HIRDETÉS

Fájdalmas hétvégére számít Monzában a McLaren Honda kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso.


Fájdalmas hétvégére számít Monzában a McLaren Honda kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso.

Bár a wokingi gárda remek teljesítménnyel rukkolt elő a kanyargós Hungaroringen július végén, legutóbb, Belgiumban autói szenvedtek a tempós belgiumi pályán.

Mivel a sorozat jövő hétvégén az olaszországi Monzába látogat, a McLaren újabb nehéz hétvégére készül.

„Manapság apróbb előrelépéseket teszünk a Forma-1-ben. Amikor extra lóerőket sikerül kihozni a motorból, akkor az ember kicsit gyorsabbnak érzi magát, de amikor ennyire le vagyunk maradva, ez nem mindig elég” – mondta Alonso.

„Rendben lesznek a dolgok és remélhetőleg sokkal versenyképesebbek leszünk, de ez egy lassú folyamat sajnos, és egyúttal fájdalmas is.”

Amikor a McLaren versenyzőjét arról kérdezték, mennyire nehéz elfogadni, hogy gyakorlatilag esélytelenül érkezik meg a következő verseny helyszínére, így felelt: „Nehéz és kemény dolog. Remélhetőleg tanulhatunk pár dolog, de Monza ettől még nagyon nehéz lesz, ugyanannyira, mint Spa – a pálya természetéből adódóan.”

Bár mindössze 2 pontot szerzett a szezon eddig eltelt felében, Alonso azt mondja, továbbra is optimistán tekint a jövőbe.

„Kétféleképpen lehet hozzáállni ehhez: vagy optimista vagy és együtt dolgozol a csapattal a mihamarabbi megoldás érdekében, vagy pesszimista vagy és úgy gondolkozol, hogy semminek sincs értelme.”

„Én kétlem, hogy az utóbbi hozzáállás vezet előre. Szóval tovább dolgozunk. A dolgok egyre jobbak és jobbak lesznek, de sajnos ebből Spában és Monzában nem sokat látunk, mivel nagyon motorigényes pályák. De jó irányba haladunk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!