Alonso: Tudtam, hogy Vettel meg fog előzni - F1VILÁG.HU

Alonso: Tudtam, hogy Vettel meg fog előzni

HIRDETÉS

Fernando Alonso elárulta, pontosan tudta, hogy esélye sincs tartani a pozícióját a Red Bull világbajnokával, Sebastian Vettellel szemben a vasárnapi Brit Nagydíjon.


Fernando Alonso elárulta, pontosan tudta, hogy esélye sincs tartani a pozícióját a Red Bull világbajnokával, Sebastian Vettellel szemben a vasárnapi Brit Nagydíjon.

A két világbajnok kiélezett küzdelmem vívott a silverstone-i futamon, és mindketten arra panaszkodtak folyamatosan, hogy a másik rendre elhagyja a pályát, és jogosulatlan előnyt szerez.

Alonso aztán el is veszítette a pozícióját a némettel szemben a futam utolsó szakaszában, a Ferrari versenyzője azonban a leintést követően újságíróknak nyilatkozva elmondta, sok gond volt az autójával, így már annak is örül, hogy ilyen sokáig maga mögött tartotta a címvédőt.

„Két másodperccel lassabbak voltunk, szóval az, hogy 13 körig magam mögött tartottam, a televíziók, illetve a szponzorok számára nagyon jó volt, mi viszont tudtuk, hogy el fogjuk veszíteni a helyezésünket” – mondta Alonso.

„Vettel úgy előzött meg, hogy elhagyta a pályát. Előttem végzett ugyan, de nagyon büszke voltam arra a 13 körre. Ha abban a körben nem előzött volna meg, akkor a következőben ment volna el mellettem, mert nagyon lassúak voltunk, nekik pedig rendben volt a tempójuk.”

„Aerodinamikai problémánk volt, és azt fontolgattuk, hogy kiállunk a versenyből. A hátsó szárny beállt, a csapat pedig azt mondta, hogy legyek óvatos a gyors kanyarokban. Aztán az akkumulátorral is gondok voltak, az utolsó körökben pedig még az üzemanyaggal is spórolnom kellett.”

„Azt hiszem, egy kicsit jobban élveztem a [Jenson] Buttonnal vívott csatát. Volt 8 kör, mely során nem tudtam őt megelőzni, remekül vezetett.”

Vettel a második helyről rajtolt Angliában, de a rajtnál visszacsúszott az ötödik helyre, és nem tudott felzárkózni kétkiállásos stratégiájával sem.

A német elárulta, örül, hogy legyőzte Alonsót, a panaszkodó rádióüzenetekről pedig utólag úgy nyilatkozott, a verseny hevében mondott dolgokat.

Hirdetés

„Nagyon szorosnak tűnt Fernandóval – egy kicsit talán túl szorosnak” – fogalmazott a címvédő.

„Egy kicsit elszálltunk, amikor mindketten elkezdtünk panaszkodni arról, hogy a másik elhagyta a pályát. Nem hiszem, hogy sokakat érdekel, ha az autó egy kicsit elhagyja a pályát jobbra vagy balra.”

„Szóltak, hogy tartsam tiszteletben a pálya határait, és azt, hogy ő panaszkodik – szóval én is így tettem. Nem tudom, hogy végül ki nyerte ezt a versenyt… Azt gondolom, kétszer talán túl széles lett a 6-os kanyarban, de örülök, hogy végül meg tudtam előzni.”

„Arra számítottam, hogy a harmadik hely meglehet – a tempó ugyan megvolt, de a taktikánk nem volt az igazi.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!