Alonso: Túl kell jutni valahogy az első kanyarokon - F1VILÁG.HU

Alonso: Túl kell jutni valahogy az első kanyarokon

HIRDETÉS
A 15. helyről kezdheti meg Forma-1-es pályafutása utolsó versenyét Fernando Alonso.
Fotó: McLaren

A 15. helyről kezdheti meg Forma-1-es pályafutása utolsó versenyét Fernando Alonso.

A kétszeres világbajnok az Abu Dhabi Nagydíjat követően elköszön az F1-től, habár többször kifejtette, nem zárja ki a visszatérés lehetőségét.

A szombati időmérő edzésen Alonso sikeresen bejutott a Q2-be, ahol végül a 15. rajtkockát szerezte meg a vasárnapi versenyre.

„Élveztem a gyorskörömet, főleg a Q1-ben” – mondta Alonso.

„Eléggé biztosak voltunk abban, hogy lehetetlen bejutni a Q2-be, de pár ezredmásodperccel sikerült, aminek nagyon örültem. Aztán a Q2-ben abban a pozícióban végeztünk, amit megérdemeltünk. A cél holnap az lesz, hogy közel kerüljünk a pontszerző helyekhez, ha lehet. A 15. kockából indulunk, szóval ez 5 pozíciónyira van tőlünk. Ha lesz előttünk egy kis akció, akkor talán ki tudjuk használni a lehetőséget.”

„Az első pár kanyar elég kemény itt. Az első körben, a 11-es kanyarban is sok akció lehet. Néha kicsit visszafogottnak kell lenni, mert történhetnek dolgok előttünk, szóval nem kell támadni.”

Alonso hozzátette, megpróbál pontokat szerezni utolsó futamán, ehhez azonban arra is szükség lesz, hogy túljusson az első kanyarokon.

„Meglátjuk, hogy sikerül-e jó rajtot venni, és jó első kört teljesíteni. A pontszerzés lesz az álom.”

„Ha az ember felveszi a sisakját és beül az autóba és bekapcsolja a biztonsági övét, csak egy újabb verseny kezdődik. Holnap is ez lesz a helyzet. Kigyulladnak a piros lámpák, aztán kialszanak, megpróbálok biztonságosan átjutni az első pár kanyaron, és ha lehet, megelőzni valakit. És aztán a lehető legtöbbet próbálom kihozni a versenyből.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!