Megosztás:

Alonso: Túl könnyű dolga volt Hamiltonnak 2017-ben

Alonso szerint Hamilton és a Mercedes számára is könnyű szezon volt.
Alonso szerint Hamilton és a Mercedes számára is könnyű szezon volt. © McLaren

Fernando Alonso, a McLaren versenyzője úgy gondolja, volt csapattársa, Lewis Hamilton túl könnyen lett idén világbajnok, hiszen a Mercedesnek nem volt ellenfele.

Hamilton Mexikóban négyszeres világbajnok lett, így az utolsó két versenyen már sem a konstruktőri, sem az egyéni világbajnoki cím sorsa nem lesz kérdés.

Alonso úgy gondolja, a Mercedesnek idén nem volt kihívója, ráadásul a brit pilótának most csapaton belül sem kellett megküzdenie versenytársával, hiszen Bottas első mercedeses évében még nem tudta legyőzni őt.

„Nagyon könnyű volt számára az idei év, ellenfelek nélkül” – mondta Alonso. „Tavaly ott volt neki Nico az utolsó versenyig, akivel minden futamon meg kellett küzdenie.”

„Túl könnyű volt ez a szezon. A Mercedes négy, Hamilton pedig három futammal a vége előtt lett világbajnok. Remélhetőleg a McLaren-Renault megváltoztatja majd ezeket a könnyű időket számukra” – nyilatkozta Alonso utalva a 2018-as évre.

A mexikói verseny végén Alonso remek csatát vívott Hamiltonnal, össze is értek autóik, azonban végül a brit megelőzte őt.

„Már tudja, milyen erős a McLaren a kanyarokban, láthatta ma. Azt hiszem, jövőre remélhetőleg még jobban megnehezíthetjük a dolgát” – mondta bizakodva a spanyol.

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint Max Verstappen egyszerűen hihetetlen...

Hozzászólások

( komment)