Alonso úgy érzi, hogy lesz még világbajnok - F1VILÁG.HU

Alonso úgy érzi, hogy lesz még világbajnok

HIRDETÉS

A Renault kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso biztos abban, hogy még legalább egy világbajnoki címet szerez, mielőtt befejezné pályafutását a Forma-1-ben.

A Renault kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso biztos abban, hogy még legalább egy világbajnoki címet szerez, mielőtt befejezné pályafutását a Forma-1-ben.

A 27 éves spanyol versenyző 2005-ben és 2006-ban világbajnoki címet szerzett a Renault színeiben, majd egy évet lehúzott a McLarennel, ahol borzalmasan érezte magát, így idén visszatért a franciákhoz.

Bár sokan csodát vártak tőle, a Renault igen gyengén kezdte az idei évet, ám a szezon közbeni fejlesztéseknek köszönhetően a mezőny harmadik legerősebb csapatává nőtte ki magát az idény végére, amit az is bizonyít, hogy Alonso két győzelmet is szerzett.

A spanyol versenyző végül a szezonzáró Brazil Nagydíjat követően megerősítette, hogy további két évvel meghosszabbítja szerződését a Renault-val, így 2010 végéig biztosan a franciákkal marad.

Hogy utána mi lesz, egyelőre még maga sem tudja, bár egyre több hír kering arról, hogy már megkötötte előszerződését a Ferrarival, ahol mindkét ülés felszabadul 2011-ben.

Eközben a spanyol pénzintézet, a Banco Santander megerősítette, hogy 2010-től a Ferrari partnere lesz, ami szintén arra enged következtetni, hogy egyre biztosabb a helye az olaszoknál a jövőben.

Alonso azonban a következőket mondta sejtelmesen, mikor a Ferrari kapcsolatról kérdezték: “Gyorsan válaszolni erre a kérdésre nem lenne helyes.”

A spanyol pilóta azonban biztos abban, hogy még mielőtt visszavonulna, legalább egy bajnoki címet szerez a Forma-1-ben. “Szinte teljesen biztos vagyok abban, hogy mielőtt visszavonulnék, egyszer még biztosan világbajnok leszek” – mondta a Cadena SER helyi rádiónak adott nyilatkozatában.

Alonso a hétvégén a Renault főhadiszállására látogat, ahol rászabják a jövő évi R29-es kódszámot viselő modell ülését, melyet reményei szerint valamikor január második felében már ki is próbálhat.

“Holnap lesz az üléspróba, ami akár fél napot is igénybe vehet. Fontos lesz mindez, hiszen kényelmesen kell éreznem magam a pilótafülkében. Már alig várom, hogy először vezethessem az új autót, amelyre reményeim szerint január végén sor is kerülhet” – árulta el Alonso.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!