Alonso új alkatrészeket tesztelt Kínában

Fotó: McLaren
Bahrain International Circuit, Sakhir, Bahrain. Friday 6 April 2018. Fernando Alonso, McLaren MCL33 Renault, sits in cockpit in the team's garage. Photo: Steven Tee/McLaren ref: Digital Image _1ST9106

Számos új elemet is pályára vitt a Kínai Nagydíj első szabadedzésein a kétszeres világbajnok Fernando Alonso. A spanyol versenyző elégedett, de reméli, gyorsulhatnak holnapra.

A kétszeres világbajnok a 10. legjobb idővel zárta a nyitónapot Sanghajban, elmondása szerint pedig a délutáni gyakorláson nagy figyelmet fordítottak a gumikeverékek összehasonlítására.

Alonso azt mondja, eredményes napjuk volt, vasárnap azonban az eltérő időjárás miatt sok lesz az ismeretlen tényező.

„A mai első edzésen leginkább néhány új elem tesztelésével foglalatoskodtunk, miközben a második tréningen a gumikra fókuszáltunk” – mondta a kétszeres világbajnok.

„Mivel a degradálódás itt elég jelentős – főleg az első abroncsok esetében – fontos volt mindkettőnk számára, hogy teszteljük a gumikeverékeket.”

„Sikerült megvizsgálnunk az autót esőben is az intermediate-gumikon, habár csak néhány percig volt erre lehetőség az edzés végén. Mindig jó, ha a csapatnak van elképzelése a motorvezérléssel, illetve minden mással kapcsolatban, amik teljesen mások esőben.”

„A versenyre száraz, napos időt várunk, a szél pedig más irányból fúj majd – szóval mások lesznek a körülmények, mint ma. Vasárnap tehát improvizálnunk kell majd.”

„Minden tervezett feladatot elvégeztünk ma, most át kell rágnunk magunkat az adatokon, és javítanunk kell a teljesítményen holnapra.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!