Alonso új kasztnit kap a belgiumi rajtbaleset után

Fotó: McLaren
Spa-Francorchamps, Belgium. Friday 24 August 2018. Fernando Alonso, McLaren MCL33. Photo: Andy Hone/McLaren ref: Digital Image _ONY1323

A Belga Nagydíjon elszenvedett óriási balesete után új kasztnival versenyez a hétvégén, Monzában Fernando Alonso.

A spanyol versenyző a múlt vasárnapi futamon már az első kanyarban kiesett, miután Nico Hülkenberg a rajt után hátulról telibe találta McLarenjét, mely gyakorlatilag átrepült Charles Leclerc versenygépe felett.

Szerencsére senki nem sérült meg a csattanásban, Alonso autója azonban csúnyán összetört, így egy új kasztnit lesz kénytelen használni hétvégén, Olaszországban.

„Azt hiszem, arról a kasztniról van szó, amit a téli teszteken, vagy az első versenyeken használtam” – mondta a spanyol csütörtökön.

„Szóval olyan elemről van szó, amivel már versenyeztünk. Ami a motort illeti, feltehetően minden rendben lesz, de pénteken, az első edzésen már biztosan tudni fogjuk.”

„Be akarjuk építeni péntekre, hogy lássuk, minden rendben van-e vele. Vasárnap voltak aggályok, hétfőn és kedden aztán ellenőriztek mindent, és úgy tűnik, rendben van, szóval remélhetőleg folytathatom a versenyzést ezzel a motorral.”

„De a teljes autót, nemcsak a kasztnit, hanem a padlólemezt, az első szárnyakat illetően is korlátozottak a lehetőségeink a pótalkatrészeket illetően, mert mindennek annyi, elég drága dolog volt…”

Arra a kérdésre, hogy a legfrissebb elemekből van-e elég számára, Alonso így felelt: „Szerencsére igen, de a tartalékokból jó eséllyel kifogytunk.”

„Csak az van, ami felkerül az autóra. Az összes többi eltérő specifikáció lesz. Elég nehéz a helyzet, mert a sérülések nagyon jelentősek voltak, főleg az én autómon. Ráadásul négy napunk volt csak arra, hogy egy teljesen új autót építsünk Monzára.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

OSRAM

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!