Alonso: Újabb bajnoki címeket akarok nyerni - F1VILÁG.HU

Alonso: Újabb bajnoki címeket akarok nyerni

HIRDETÉS

A Ferrari spanyol versenyzője, Fernando Alonso meg van győződve arról, sokkal jobb teljesít manapság, mint akkor, amikor 2005-ben és 2006-ban megnyerte a világbajnoki címet a Forma-1-ben.


A Ferrari spanyol versenyzője, Fernando Alonso meg van győződve arról, sokkal jobb teljesít manapság, mint akkor, amikor 2005-ben és 2006-ban megnyerte a világbajnoki címet a Forma-1-ben.

A spanyol versenyző 2010-ben érkezett a Ferrarihoz, és bár több alkalommal is közel került a végső győzelemhez, nem sikerült gyarapítania bajnoki elsőségei számát.

Ettől függetlenül Alonso úgy érzi, élete formájában van.

„Az elmúlt négy évben háromszor is harcoltam a bajnoki címért, ami bizonyos szempontból szomorú, hiszen olyan közel volt a győzelem. Másrészt viszont nagyon büszke is vagyok rá” – fogalmazott harminckétszeres futamgyőztes.

„Életem formájában vagyok, ezekben az években futottam életem legjobb versenyeit, szóval nagyon büszkén hajthatom álomra a fejem.”

Alonsónak matematikai esélye még van az idei elsőségre, ám Sebastian Vettelnek elég egy ötödik hely Indiában ahhoz, hogy biztosítsa negyedik világbajnoki címét.

A Ferrari versenyzője kifejtette, egyáltalán nem csalódásként élte meg az elmúlt éveket.

„Amikor aláírtam a Ferrarihoz, egy álmom vált valóra. Tudtam, hogy esélyem lesz bajnoki címekért harcolni, talán meg is nyerhetem majd, de az is lehet, hogy nem, hiszen ilyen a sport.”

„Háromszor lehetőségem volt harcolni a vb-címért, ez pedig több-kevésbé az, amire számítottam. Hogy nem sikerült nyernem, az nem pusztán matematika: volt egy csapat és egy versenyző, mely jobb volt nálunk ebben a négy évben. Megérdemelték, és gratulálunk is nekik.”

Hirdetés

Alonso hozzátette, még nem mondott le arról, hogy újra világbajnok legyen, és állítása szerint bőven van még ideje erre.

„Nyilvánvalóan szeretnék még nyerni, és 32 éves vagyok, szóval nem az utolsó évemet taposom a Forma-1-ben. Meggyőződésem, hogy lesz még esélyem. Szeretnék még újabb világbajnoki címeket nyerni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!