Megosztás:

Alonso: Van esélyem nyerni jövőre

Alonso jövőre versenyképes autóban akar ülni, akár az F1-ben, akár máshol.
Alonso jövőre versenyképes autóban akar ülni, akár az F1-ben, akár máshol. © McLaren

Fernando Alonso elárulta, van esélye arra, hogy jövőre egy olyan csapatnál versenyezzen, ahol versenyeket tud nyerni – akár a Forma-1-ben is.

Alonso továbbra sem döntött arról, hogy mit fog csinálni a következő szezonban: a kérdés, marad-e a kétszeres világbajnok a királykategóriában, vagy más kihívásokat keres magának.

A McLaren vesszőfutása idén is folytatódik, így Alonso nem tagadja, hogy több lehetősége is van 2018-ra, ám még nem döntött arról, hogy hogyan tovább.

„Le kell ülnöm, mérlegelnem kell a lehetőségeimet, és el kell döntenem, hogy melyik a legjobb” – nyilatkozta Monzában. „Azt hiszem, hogy vannak opciók a versenyzői piacon arra, hogy jövőre futamokat nyerjek – nekem csak ez lesz a célom. Ha nem találom meg ezeket, akkor megpróbálok ott győzni, ahova majd megyek.”

„De azt hiszem, ez jól fog alakulni, és optimista vagyok.”

Alonso természetesen a McLarennel is tárgyal, azonban csak akkor fog a csapatnál maradni, ha megbizonyosodik arról, hogy jövőre versenyképes tud lenni.

„Megvannak a hozzávalóink ahhoz, hogy bajnokok legyünk” – mondta a spanyol. „A csapat sokat fejlődött az elmúlt három év során, szóval megvan bennük a tehetség, megvannak az eszközeink, minden. Egyszerűen csak a versenyképesség hiányzik, ami a leginkább vitatott dolog.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Rengeteg fotót válogattunk össze Olvasóinknak a Forma-1-es Olasz Nagydíj pénteki...

Hozzászólások

( komment)