Alonso: A versenybírók talán sörözgettek a futam alatt - F1VILÁG.HU

Alonso: A versenybírók talán sörözgettek a futam alatt

HIRDETÉS
Fotó: McLaren

Igencsak dühösen nyilatkozott a Forma-1-es Olasz Nagydíjat követően Fernando Alonso, aki szerint a verseny stewardjai valószínűleg sörözgettek, miközben ő Jolyon Palmerrel vívott a versenypályán.

A McLaren versenyzője azon akadt ki, hogy a Renault versenyzője átvágta a sikánt, miközben a 12. helyért harcoltak a futam elején – és a brit az eset után nem adta vissza a pozíciót.

Palmert végül 5 másodperces időbüntetéssel sújtották, de később műszaki gondok miatt feladta a monzai versenyt.

Amikor Alonsót a McLaren mérnöke informálta Palmer kieséséről, a spanyol csak annyit reagált a rádión, „karma”.

Alonso szerint egyértelmű kellett volna, hogy legyen, hogy Palmernek vissza kell adnia a pozíciót, és véleménye szerint a versenybírók túl lassan reagáltak.

„Amikor fej-fej mellett megérkeztünk a lassítóhoz, későn fékeztünk. Nekem sikerült bevennem, neki nem. Átugratott és elöl maradt” – mondta a kétszeres világbajnok.

„Ez általában nagyon világosan le van írva a szabályokban: ha két autó fej-fej mellett van a sikánban, és az egyik teljesíti azt, a másik pedig nem, vissza kell adni a pozíciót. De ezúttal az FIA-nál valószínűleg épp Heinekent iszogattak.”

Alonso hozzátette, véleménye szerint az 5 másodperces időbüntetés nem elég.

„Nem, mert mi 10 másodpercet veszítettünk, és a váltógondunk azért volt, mert az egység túlmelegedett, Jolyon pedig további 3-4 körig előttem volt. Ha kézzel érsz a labdához a fociban, büntetőt ítélnek. Ezt is mindig büntetni kellene.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!