Verstappen vs. Ocon

Alonso Vettel balszerencséjében bízik

46 pontos hátránya birtokában Sebastian Vettel balszerencséjében bízik a Scuderia Ferrari világbajnok versenyzője, Fernando Alonso.


46 pontos hátránya birtokában Sebastian Vettel balszerencséjében bízik a Scuderia Ferrari világbajnok versenyzője, Fernando Alonso.

Vettel domináns győzelmet aratott a legutóbbi, belgiumi megmérettetésen, minek köszönhetően tovább növelte előnyét a bajnoki összetettben.

Legfőbb kihívója továbbra is Fernando Alonso, aki jelentős ponthátránya ellenére még nem mondott le a világbajnoki címről.

„Tavaly úgy hagytam magam mögött Monzát, hogy 41 ponttal több állt a nevem mellett, mint Vettel neve mellett” – mondta a kétszeres világbajnok. „Ez jól mutatja, milyen gyorsan változhatnak a dolgok.”

A Ferrari versenyzője hozzátette, ahhoz, hogy esélye legyen a trófeára, szükség volna arra is, hogy Vettelt némi balszerencse sújtsa – ahogy őt is az elmúlt évben.

„Most meg kellene nyernünk három-négy futamot egyhuzamban, és jól jönne, ha valaki átugratna felette a rajtoknál, mint ahogy történt az velem is korábban – és technikai problémái is lehetnek.”

A Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner úgy véli, a szezon hátralévő részében Vettel, Alonso, illetve a mercedeses Lewis Hamilton harcolnak majd a végső győzelemért.

„Alighanem elmondható, hogy a belgiumi dobogósok lesznek a legfőbb esélyesek a bajnoki címre a szezon végéig” – fogalmazott a szakember.

 

Kapcsolódó cikkek

Megérkezett az új Ferrari, cél a bajnoki cím!

Ünnepélyes prezentáción mutatta be 2019-es Forma-1-es versenyautóját a Ferrari csapata. Az olasz istálló új versenygépével idén Sebastian Vettel és Charles Leclerc száll majd harcba – reményeik szerint a világbajnoki címért.

Élő közvetítés a Ferrari autóbemutatójáról

Péntek délelőtt mutatja be 2019-es betontorpedóját a Ferrari Forma-1-es csapata. Az olasz istálló prezentációja 10:45 körül kezdődik, az F1VILÁG.HU-n pedig élőben közvetítjük!

Friss hírek