Alonso: Vettel fantasztikusan versenyez idén - F1VILÁG.HU

Alonso: Vettel fantasztikusan versenyez idén

HIRDETÉS

Sebastian Vettelt és csapatát méltatta a Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso Szingapúrban: a spanyol szerint a címvédő alakulat megérdemli az idei sikereket.


Sebastian Vettelt és csapatát méltatta a Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso Szingapúrban: a spanyol szerint a címvédő alakulat megérdemli az idei sikereket.

Vettel mindezidáig nyolc versenyt nyert az idei évben, így toronymagasan vezeti a bajnoki tabellát. Legközelebbi riválisa, Fernando Alonso is 112 pontos hátrányban van a táblázaton, így a spanyol versenyző már végleg lemondott a bajnoki címről.

„Fantasztikusan vezet. Azt hiszem, idén eddig nem követett el hibát, vagy csak nagyon keveset” – nyilatkozta Alonso a Red Bull ászáról.

„Tavaly nagyobb esélyünk volt. Azt gondolom, a Red Bull akkor is dominált, de többször voltak gondjaik a versenyeken.”

„Idénre megoldották az összes problémájukat. Az autó gyors, mint tavaly. Sebastian az összes versenyen célba ért. Azt hiszem, ő az egyetlen versenyző, aki valamennyi versenyt befejezte, ráadásul nagyon-nagyon jól vezet.”

„Ha van egy domináns autód, akkor könnyű pole pozíciót szerezni vagy megnyerni egy versenyt, de volt pár alkalom idén, amikor a körülmények nagyon trükkösek voltak, mint például Kanadában vagy Silverstone-ban. Ő mégis tökéletes kört rakott össze az időmérőn és az elejétől a végéig hibátlan versenyt futott.”

„Szóval összességében ő a legjobb versenyző a legjobb csapatban, tehát a legjobb csomag. Tehát megérdemlik azt, ahol most tartanak.”

Alonso eddig kétszer tudott nyerni Szingapúrban, és nagyon reméli, hogy ezen a hétvégén is esélye lesz a győzelemre, noha tudja: a Red Bull és a McLaren ezúttal is kemény ellenfél lesz.

„Szingapúrban lesz az egyik legjobb lehetőségünk a hátralévő versenyeken, mert a pálya karakterisztikája hasonló, mint a monacóié, ahol elég versenyképesek voltunk.”

Hirdetés

„Ráadásul a lágy és a szuperlágy gumikat használjuk majd, amit mi meglehetősen kedvelünk. Szóval jó hétvégénk lehet, de a győzelem soha nem könnyű, soha nincs elég közel, ha a Red Bull-lal és a McLarennel harcolunk. Szóval kemény lesz, de remélhetőleg közelebb lehetünk, mint néhány más helyszínen.”

Arra a kérdésre, hogy lemondott-e már az idei bajnoki címről, a kétszeres világelső röviden így felelt: „Igen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Alonso: Vettel fantasztikusan versenyez idén
Hamilton hibázott, esőben bízik a versenyen
Alonso büszke az Aston Martinra, miután megszerezte a harmadik rajthelyet
Verstappené a pole, Alonso a 3. helyről rajtol Kínában!
Alonso a vétkes, megbüntették a versenybírók
Hamilton: Norrisnak be kellett volna sorakoznia mögém

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!