Alonso: Vettel más bolygón autózott

A negyedik helyen fejezte be az évadnyitó Ausztrál Nagydíjat a Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso, aki ennek ellenére továbbra is úgy érzi, jó esélyeik vannak a bajnoki cím elhódítására.


A negyedik helyen fejezte be az évadnyitó Ausztrál Nagydíjat a Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso, aki ennek ellenére továbbra is úgy érzi, jó esélyeik vannak a bajnoki cím elhódítására.

A spanyol versenyző a csapat hivatalos weboldalának nyilatkozva elmondta, való igaz, hogy Sebastian Vettellel lehetetlenség volt felvenni a versenyt Ausztráliában, ám véleménye szerint nagyon fontos, hogy pontszerző helyen értek célba.

„Ha csak az eredményeket nézzük, az nem túl rossz: igen, területet vesztettünk Vettellel és Hamiltonnal szemben, habár jobban teljesítettünk Buttonnál és Webbernél” – mondta Alonso.

„Úgy tűnik, itt az Albert Parkban örökös bérletem van a negyedik helyre, mivel négy év alatt már harmadszor végeztem ebben a pozícióban. Tavaly a bahreini kettős győzelem után érkeztünk ide, ami azt jelenti, hogy ez az eredmény teljesen más érzéseket kelt bennünk.”

„Úgy tűnt ma is, hogy Vettel teljesen más bolygón autózik, míg a többiek egy kicsit közelebb voltak, nem olyan mértékben mint pénteken, de legalább nem is olyan messze, mint az időmérőn.”

Akárcsak a tavalyi szezonzárón, Abu Dhabiban – ahol elbukta a világbajnoki címet –, a kétszeres világbajnok a renault-s Vitaly Petrov mögött ért célba.

„Petrov mögött célba érni, mint Abu Dhabiban? Véletlen egybeesés. Ami azt illeti, sokkal kielégítőbb, hiszen magam mögött tudtam tartani Webbert, aki azt gondolom, sokkal komolyabb riválisom a bajnoki címért folytatott küzdelemben, mint az orosz.”

„A KERS remekül működött, akárcsak az állítható hátsó szárny, habár utóbbi nem tette nem tette sokkal könnyebbé az előzést.”

Alonso elmondta, a csapat jó taktikát választott a verseny alakulását figyelembe véve, és úgy érzi, továbbra is jók az esélyeik arra, hogy megküzdjenek a bajnoki címért.

„A rajtnál volt egy kis kavarodás: jól jöttem el, de Button elém került és szélesen kellett fordulnom, hogy elkerüljem az ütközést. A stratégia jó volt és segített abban, hogy előrelépjek néhány helyet. Talán ha nem kötöttem volna ki forgalomban, megpróbálkozhattam volna a két kiállással, de azok után, ahogy a dolgok mentek, helyes döntést hoztunk.”

„Jók vagyunk ahhoz, hogy harcoljunk a bajnoki címért, de ezt semmiképp sem harmadik vagy negyedik helyekkel kell megtennünk. Fejlődnünk kell, ezt nagyon jól tudjuk, de még túl korai jósolgatni.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

OSRAM

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!