Alonso: Vettelnek hibáznia kell - F1VILÁG.HU

Alonso: Vettelnek hibáznia kell

HIRDETÉS

Alonso úgy véli, amennyiben csapata megteszi a szükséges előrelépéseket, úgy lesz esélyük elhódítani a világbajnoki címet 2011-ben – ehhez azonban Sebastian Vettel hibáira is szükség lesz.


Alonso úgy véli, amennyiben csapata megteszi a szükséges előrelépéseket, úgy lesz esélyük elhódítani a világbajnoki címet 2011-ben – ehhez azonban Sebastian Vettel hibáira is szükség lesz.

Vettel jelenleg 77 pontos előnnyel vezeti a bajnoki tabellát Jenson Button és Mark Webber előtt, míg Alonso hátránya jelenleg 99 pont a címvédővel szemben.

A spanyol versenyző a Brit Nagydíj helyszínén újságíróknak nyilatkozva elmondta, egyelőre nem tudja, hogy képesek lesznek-e megszorongatni a Red Bull alakulatát Silverstone-ban, ám továbbra is a legjobbakban reménykednek.

„Azt hiszem, várnunk kell egy kicsit, hogy kiderüljön, a McLaren vagy a Ferrari fejlődött-e elég nagyot ahhoz, hogy harcoljon a Red Bull Racinggel” – mondta Alonso Angliában.

„Az ő autójuk a szezon eddig eltelt szakaszában túlságosan is dominált. Azt hiszem, Seb hibái nélkül nyolc futam után nyolc győzelemről beszélnénk, mert Kanadában ő hibázott, Kínában pedig egy kicsit konzervatív volt.”

„Ez elég domináns pozíció, melyet talán 2004 óta nem láttunk, utoljára talán még Michael [Schumacher] idejében. Nehéz versenyezni ezzel és nehéz arra gondolni, hogy megverjük Vettelt komolyabb fejlődés nélkül, és ugyanígy vannak ezzel Jenson [Button] és Lewis [Hamilton] a McLarennél.”

A Ferrari versenyzője hozzátette, bízik abban, hogy az életbe lép diffúzor-szabályoknak hála valamelyest közelebb kerülhetnek az energiaital-gyárosokhoz, ám reméli, hogy fejlesztéseik is a kívánt eredményt hozzák majd.

„Remélhetőleg itt, Silverstone-ban megváltozik a helyzet teljesítmény tekintetében, aztán majd meglátjuk. Mindig van remény, mindig van motiváció arra, hogy versenyeket nyerjünk, de egyértelműen előrelépésre van szükségünk” – magyarázta a kétszeres világbajnok, ám kiemelte, ahhoz, hogy legyen esélyük a trófea elhódítására, mindenképp szükséges, hogy Vettel is hibázzon.

„Igaz, hogy futamgyőzelmekre van szükségünk, javítanunk kell a teljesítményünkön és sokkal versenyképesebbnek kell lennünk annál, mint amilyenek most vagyunk. De ezzel együtt szükségünk van Sebastian hibáira is, hogy eltüntessük a különbséget, mert a kiesései és problémái nélkül nehéz lesz közel kerülnünk hozzá.”

Hirdetés

„Muszáj, hogy hibázzon, ha tovább akarunk reménykedni, és Kínában és Kanadában már láttuk, hogy bekövetkezhetnek a hibák.”

„Tehát koncentrálnunk kell a versenyeinkre, minden egyes hétvégén meg kell próbálnunk nyerni, még ha tudjuk is, hogy nehéz. Viszont szükségünk van némi segítségre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!