Alonso zöld jelzést kapott az orvosoktól - F1VILÁG.HU

Alonso zöld jelzést kapott az orvosoktól

HIRDETÉS

Fernando Alonso zöld jelzést kapott az orvosoktól, miután komoly ütést kapott az Abu Dhabi Nagydíjon.


Fernando Alonso zöld jelzést kapott az orvosoktól, miután komoly ütést kapott az Abu Dhabi Nagydíjon.

A Ferrari spanyol versenyzőjét elővigyázatosságból kórházba szállították a vasárnapi futam után, ahol nem kevesebb, mint 25G erőhatás érte, mikor lecsúszott a pályáról utolsó kiállását követően.

Az incidens akkor történt, mikor Alonso visszatért a pályára, Jean Eric Vergne Toro Rossója mellé, és mivel nem maradt helye, kénytelen volt letérni a pályáról, átvágva a kerékvetőt, ezzel látványos szikrákat szórva.

A sportfelügyelők ugyan vizsgálták az ügyet, végül úgy döntöttek, hogy Alonsónak nem volt más választása, mint elhagyni a pályát, mikor visszatért bokszkiállásáról, ezért nem is avatkoztak közbe.

„Minden fogam megvan az ütés után” – viccelődött Alonso a futamot követően. „A hátam természetesen egy kicsit fáj, mivel egy igen komoly ütés ért.”

A kétszeres világbajnok azt is elmondta, hogy azt gondolta, hogy Vergne mögé kerül kiállása után, és a Toro Rosso pilótáját majd a kör későbbi részében fogja megelőzni.

„Mögé akartam érkezni, hogy őszinte legyek, mert a négyes kanyarban van a DRS detektáló pont, így az egyenesben azt hiszem, simán el tudtam volna menni mellette az új lágy gumikon” – magyarázta.

„Azonban egymás mellé kerültünk, egy kicsit én voltam előrébb, szóval meg voltam lepve, így lekényszerültem a pályáról. Azonban az A terv az volt, hogy majd a DRS-sel megelőzöm.”

Nem ez volt a legnagyobb erőhatás, ami versenyzőt ért az elmúlt években. Robert Kubicát a 2007-es Kanadai Nagydíjon elszenvedett óriási balesete közben nem kevesebb, mint 75G-s erőhatás érte.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!