Alonsóé a harmadik tesztnap Barcelonában - F1VILÁG.HU

Alonsóé a harmadik tesztnap Barcelonában

HIRDETÉS

Fernando Alonso zárta az élen a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztsorozatának csütörtöki napját. A spanyol versenyző mögött Nico Hülkenberg és Romain Grosjean zárt a második, illetve harmadik helyen.


Fernando Alonso zárta az élen a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztsorozatának csütörtöki napját. A spanyol versenyző mögött Nico Hülkenberg és Romain Grosjean zárt a második, illetve harmadik helyen.

Alonso még a délelőtt folyamán futotta meg mai legjobbját a Pirelli lágy keverékű abroncsaival, sőt, délutánra a legtöbb versenyző jobbára a hosszabb etapok teljesítésével volt elfoglalva.

Közülük a harmadik helyen végző Romain Grosjean volt a legszorgalmasabb, ő egy teljes versenyszimulációt végrehajtott Barcelonában, és végül 119 körrel zárta a harmadik tesztnapot.

A Mercedes színeiben Nico Rosberg rótta ma a köröket, ő végül negyedik lett, ám a többséghez hasonlóan nem unatkozott: 108 kör állt a neve mellett a nap végén, és a williamses Pastor Maldonadót utasította maga mögé, akit délutánra csapattársa, Valtteri Bottas váltott az FW35-ös volánja mögött.

A McLarennél ma Jenson Button volt szolgálatban – a brit versenyző meglepően keveset körözött ma, csupán 71-szer ment körbe a katalán pályán, és közel 1 másodperces hátránnyal lett hetedik. A mclarenes mai legjobbját az ebédszünet előtt érte el a Pirelli kemény keverékű gumijaival.

Adrian Sutil ma végre kezei közé kaphatta a Force India versenyautóját, mellyel reményei szerint idén rajthoz is állhat a Forma-1-ben. A rövid ismerkedést követően a német produktív napot zárt, összesen 78 kört hozott össze, így lett végül nyolcadik.

Bár a délelőtt még nem volt olyan szorgalmasa, délután a hosszabb etapok teljesítésével foglalatoskodott Mark Webber is. A rutinos ausztrál 108 körig meg sem állt, végül a táblázat kilencedik helyén zárt a toro rossós Jean-Eric Vergne, valamint Max Chilton és Giedo van der Garde előtt.

A mezőny holnap tovább folytatja a munkát Barcelonában: Fernando Alonsót Felipe Massa váltja a Ferrariban, a Mercedesnél pedig újra Lewis Hamilton lesz szolgálatban. A Red Bull Webberrel, a McLaren Buttonnal, míg a Lotus Grosjeannal folytatja a munkát. A Force Indiánál pedig újra autóba ülhet Jules Bianchi.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!