Alonsóék nagyot kockáztattak a beállításokkal, de bejött

Fotó: McLaren
Fotó: McLaren

A McLaren kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso azt mondja, lényegében pénzfeldobással döntöttek a beállításokról a Monacói Nagydíj időmérő edzése előtt, a harmadik szabadedzésen ugyanis egész egyszerűen a senki földjén voltak.

Alonso számára már csütörtökön nehezen indult a hétvége, hiszen az első edzés nagy részét fékproblémák miatt kénytelen volt kihagyni. A szombati harmadik szabadedzést a 15. helyen zárta, autója irányíthatósága pedig elmondása szerint „nagyon furcsa” volt.

Az időmérő előtt a McLaren változtatott az autó beállításain, Alonso pedig végül egy kiválónak mondható 7. rajthelyet szerzett szombat délután.

A spanyol elárulta, rizikós volt a változtatás, de örül, hogy végül bejött.

„Nagyon bonyolult hétvégénk van. Az első edzést fékhiba miatt elveszítettük, a harmadik gyakorláson pedig az autó kezelhetősége nagyon furcsa volt” – mondta Alonso.

„Úgy tűnt, mintha az autó hátulja semmilyen összhangban nem lenne az elejével. Gondjaink voltak a hátuljával a lassú kanyarokban, a gyors fordulókban pedig az autó elejével. Ez egy olyan dolog, amit általában nagyon nehéz megoldani.”

„Sokat változtattunk az autón, és az időmérő előtt lényegében pénzfeldobással döntöttünk, hogy lássuk, milyen is az autó kezelhetősége. Rögtön láttuk, hogy mintha egy teljesen más autó lett volna. Sokkal jobb volt az irányíthatóság, és magabiztosan körözhettem vele. Szóval a 7. hely nagyon ízlik momentán.”

Alonso – ahogy a top 10-ben mindenki – a hiperlágy gumikkal kezdi majd meg a vasárnapi versenyt, és várhatóan mindenki arra törekszik majd, hogy egy kiállással teljesíteni tudja a távot.

„Azt hiszem, mindenkiben az a kérdés motoszkál, hogy meddig bírják majd a hiperlágy gumik, és mennyi gondot okoznak” – folytatta a McLaren versenyzője.

„Megelőzni nem fognak, az biztos, de hogy meddig tudunk kint maradni, az mindig rizikó. Ha valaki kiáll és elénk vág, akkor nehéz lesz. Ha pedig korán kiállunk, és egy olyan autó mögé kerülünk, mely elmegy 65 körig a keményebb gumin, akkor 64 körig be leszünk szorulva.”

 

Kapcsolódó cikkek

Sainz úgy lett 14., hogy mindent kihozott a McLarenből

Kiábrándítóan szerepelt a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérőjén a McLaren csapata, pedig két hete, Bahreinben felcsillant a remény, hogy a wokingiaknak sikerül közelebb kerülniük az élmezőnyhöz.

Bemutatták Alonso Indy 500-as autóját

Bemutatta Fernando Alonso Indianapolis 500-ra készülő versenyautóját a McLaren – a spanyol versenyző májusban vesz részt másodszor a legendás versenyen.

A McLaren nem vár rendszeres csatákat a Red Bull-lal

Ígéretesen szerepelt a múlt hétvégi Bahreini Nagydíjon a McLaren Forma-1-es csapata, az istállónál azonban nem számítanak arra, hogy mostantól rendszeresen harcba szállhatnak majd a Red Bull Racinggel.

Friss hírek