Alonsónak hiányoznak a Schumacherrel vívott csaták - F1VILÁG.HU

Alonsónak hiányoznak a Schumacherrel vívott csaták

HIRDETÉS

A McLaren versenyzője, Fernando Alonso elismerte, nagyon hiányoznak neki a világbajnoki címért folytatott küzdelmek. A spanyol versenyző a Michael Schumacherrel vívott küzdelmekre emlékszik a legszívesebben.



A McLaren versenyzője, Fernando Alonso elismerte, nagyon hiányoznak neki a világbajnoki címért folytatott küzdelmek.

A spanyol 2005-ben és 2006-ban lett a Forma-1 legjobbja még a Renault színeiben, és 2007-ben, 2010-ben és 2012-ben is az utolsó versenyig harcban volt a vb-címért – ám mindháromszor alulmaradt aktuális riválisával szemben.

A spanyol 2013-ban és 2014-ben szintén második lett az összetettben, ám jócskán lemaradva a Red Bull bajnokától, Sebastian Vetteltől.

Alonso az elmúlt két évet a McLaren versenyzőjeként töltötte el, ám a wokingi gárda a Hondával való újraegyesülés óta nem tudott bajnoki címekért harcolni.

„Elég szerencsés voltam ahhoz, hogy ötször is megtapasztaljam ezt az élményt” – mondta Alonso, amikor a bajnoki küzdelmekről kérdezték.

„Az ember edz, dolgozik a szimulátorban, elmegy a gyárba, részt vesz különféle eseményeken, együtt dolgozik a médiával, és megtesz bármit, hogy versenyképes legyen vasárnaponként, és harcoljon a bajnoki címért.”

„Az elmúlt 4 évben nagyon hiányzott az érzés. Másfelől viszont hihetetlenül szerencsés vagyok, hogy már öt alkalommal érezhettem ezt a nyomást és az érzelmeket, kétszer nyertem is. Más versenyzők ugyanis – még ha óriási tehetséggel is vannak megáldva – soha nem kapnak lehetőséget arra, hogy versenyezzenek a Forma-1-ben.”

„Néhányan közülük feltűnnek a Forma-1-ben, de soha nem kapnak lehetőséget arra, hogy dobogóra álljanak, ott legyenek a legjobb 3 sajtótájékoztatóján, soha nem érezhetik át egy rajtelsőség vagy egy futamgyőzelem örömét, noha nagyon-nagyon tehetségesek.”

Hirdetés

„Szóval természetesen igazán szerencsésnek érzem magam, és nagyon hiányzik mindez.”

Alonso beszélt arról is, a Michael Schumacher ellenében folytatott 2016-os bajnoki küzdelem volt pályafutása legnehezebb csatája.

„A Bridgestone abban az évben nagyon jól teljesített, ő pedig mindig hozta a kötelezőt, és nyerte a versenyeket” – mondta Alonso, kinek akkori csapata, a Renault a Michelin abroncsait használta abban az idényben.

„Amikor pedig a Michelin előnybe került, és kellően magabiztosak voltunk, ő akkor is odatette magát. Szóval amikor egy hétvégén arra gondoltam, hogy sokkal több pontot gyűjtök nála, ő akkor is a harmadik, negyedik, vagy második helyen végzett, mindig valami extrát nyújtott.”

„Az összes versenyző közül, akivel meg kellett küzdenem, csak ő volt képes erre.”

A kétszeres világbajnok elárulta, a McLaren csapatánál nehéz megemészteni azt, hogy nem tudnak a legjobbakkal harcba szállni.

„A McLaren a második legjobb csapat a Forma-1 történetében, és ha a Q1-ben a túlélésért küzdesz, az nem normális. A csapatnál mindenki érzi a nyomást, még nem sikerült teljesítenünk az elvárt célokat. Ez mindannyiunkat frusztrál.”

„Aztán ott van még a személyes frusztráció, amiért nem harcolhatsz a dobogókért, a győzelmekért, és néha nem is tudod azt nyújtani, amire egyébként képes volnál, mert 10 kör után problémák merülnek fel, szóval finomabban kell például bánnod a motorral, az akkumulátorral, vagy valami mással.”

„Lehet, hogy jön egy Sauber, ami megelőz, és mindenki fantasztikus manőverről beszél – pedig nekünk 100 lóerővel kevesebbünk van. Nem arról van szó, hogy elfelejtettünk vezetni, egyszerűen csak vannak olyan szituációk, melyek nincsenek az irányításunk alatt.”

Kövesse az F1Világot a Facebookon is:

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!