„Alonsónak igaza van, az F1 túl kiszámítható” - F1VILÁG.HU

„Alonsónak igaza van, az F1 túl kiszámítható”

HIRDETÉS
Silverstone Circuit, Northamptonshire, UK
Thursday 5 July 2018.
Fernando Alonso, McLaren.
Photo: Glenn Dunbar/McLaren
ref: Digital Image _X4I4576

A Forma-1 kereskedelmi vezetője, Sean Bratches szerint Fernando Alonsónak igaza van abban, hogy a sportág túlságosan is kiszámíthatóvá vált, elmondása szerint azonban már megvannak a tervek arra, hogy ez a jövőben megváltozzon.

Alonso 2019-ben már nem vesz részt a száguldó cirkusz küzdelmeiben, elmondása szerint pedig döntésében komoly szerepet játszott az, hogy az F1 az elmúlt években túlságosan kiszámíthatóvá vált, és a három élcsapaton kívül több istállónak nincs lehetősége arra, hogy versenyeket nyerjen.

„Ha én lennék a kommunikációs főnöke, azt tanácsolnám neki, hogy más szavakat használjon az utolsó körében” – mondta Alonso mondataira reagálva Sean Bratches.

„De azt gondolom, van lehetőség az F1 számára ahhoz, hogy kevésbé legyen kiszámítható, és úgy gondolom, fontos, hogy eljussunk ide. Ha megnézzük, a 2015-ös idény óta csupán három csapat nyert versenyeket, szóval tényleg eléggé kiszámítható.”

Bratches a futballt hozta fel példaként, ahol a kisebb csapatoknak mindig van esélyük arra, hogy legyőzzék a nagyágyúkat.

„Ha megnézzük a Premier League-et (az angol labdarúgó bajnokságot), a 2014/15-ös idény óta a három leggyengébb csapat az esetek 29 százalékában vagy megverte, vagy döntetlen játszott a legjobb hat csapattal.”

„Ha tehát mondjuk az ember a Cardiff csapatának szurkol, és nem őrülten optimista – most tegyük félre a Leicester Cityt –, akkor talán nem hiszi azt, hogy megnyerik a Premier League-et, de ha a Chelsea, vagy a Manchester City ellen játszanak, tudja, hogy megnyerhetik a meccset, és ami azt illeti, ez meg is történik.”

„De az F1-ben nem fordul elő ilyesmi. Szóval Alonsónak igaza van, és vannak terveink, hogy ezt megoldjuk. Bárcsak itt lenne még 10 évig, hogy a részese legyen ennek. Lenyűgöző nagykövete a sportágnak, egy hős, egy legenda, és remélem, hogy a brandje még sok-sok évig itt marad.”

Fotó: Hungaroring Media

Alonso az F1-ből való távozásának bejelentésekor elárulta, nagyra értékeli, hogy a Forma-1 vezetősége mindent megtett azért, hogy meggondolja magát.

Hirdetés

„Üzleti szempontból csalódott voltam” – vallotta be az F1 kereskedelmi főnöke.

„Régóta itt van már, a legmagasabb szinten. Tiszteletben tartom a döntését, és remélem, hogy meg tudjuk győzni őt arról, hogy a továbbiakban is a nagykövete legyen ennek a nagyszerű sportnak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!