Alonsónak mindegy, mikor lesz világbajnok Vettel - F1VILÁG.HU

Alonsónak mindegy, mikor lesz világbajnok Vettel

HIRDETÉS

Fernando Alonso nem foglalkozik azzal, hogy életben tartsa bajnoki esélyeit a Japán Nagydíjon, ahol csakis arra fog fókuszálni, hogy Ferrariját a két Mercedes előtt hozza célba.


Fernando Alonso nem foglalkozik azzal, hogy életben tartsa bajnoki esélyeit a Japán Nagydíjon, ahol csakis arra fog fókuszálni, hogy Ferrariját a két Mercedes előtt hozza célba.

A Ferrari spanyol pilótája csak a nyolcadik helyről vághat neki a vasárnapi megmérettetésnek, csapata legfőbb riválisa, a Mercedes mögül, miközben a két gárda azért küzd, hogy a második pozícióban végezzen a konstruktőrök versenyében.

Alonsónak legalább az első nyolcban kell végeznie ahhoz, hogy megakadályozza Sebastian Vettel bajnokká avatását a hétvégén, ám elmondta, hogy mindez nem különösebben foglalkoztatja.

„Ha Sebastian nem nyeri meg a bajnoki címet ezen a hétvégén, akkor majd megnyeri Indiában vagy Abu Dhabiban, hiszen egyre könnyebb helyzetben lesz” – mondta a spanyol.

„Nem ez a célunk ezen a hétvégén, nem azért akarunk legalább az első nyolcban végezni, hogy életben tartsuk a bajnoki esélyeinket. Azért fogunk küzdeni, hogy minél több pontot szerezzünk, hogy a Mercedes előtt maradhassunk (a konstruktőrök versenyében, ahol a Ferrari előnye mindössze egy pont – szerk).”

„Ez most a legfontosabb számunkra, az igazából teljesen lényegtelen, hogy esetleg még nyitott lesz a bajnokság Indiában.”

Alonso azt is elmondta, hogy nem sok esélyt lát arra, hogy a Ferrari feltámad a szezon hátralévő részében.

„Csak ismételni tudjuk magunkat. Nem vagyunk olyan helyzetben, hogy bárkivel is harcolhassunk” – folytatta. „Vannak problémáink a sebesség és a teljesítmény terén, ami nem fog változni a szezon hátralévő részében, hiszen nem lesznek új elemeink.”

„Nem vagyok frusztrált emiatt, hiszen immáron negyedik éve egy másodperc a lemaradásunk a Red Bullal szemben. Hetedikek voltunk Koreában, nem volt meg a sebességünk, öt nap telt el azóta, így nem számítottunk csodára.”

Hirdetés

„Minden hétvégén maximális munkát végzünk, vannak nehézségeink, de ismerjük az erősségeinket is, mint a rajt, a stratégia, és a gumikopás. Általában ki is használjuk ezeket, hogy a lehető legtöbb pontot bezsebeljük vasárnap, ami lehetővé teszi számunkra, hogy a második helyen végezzünk a konstruktőrök bajnokságában.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!