Alonsót dicséri a Ferrari csapatfőnöke

Fernando Alonsót dicsérte a hétvégi Olasz Nagydíjat követően a Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali, aki szerint lenyűgöző, hogy gyenge autója ellenére a spanyol második a bajnoki tabellán.


Fernando Alonsót dicsérte a hétvégi Olasz Nagydíjat követően a Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali, aki szerint lenyűgöző, hogy gyenge autója ellenére a spanyol második a bajnoki tabellán.

Alonso monzai harmadik helyének köszönhetően Sebastian Vettel legnagyobb kihívójává avanzsált a bajnoki küzdelemben, jóllehet, a Red Bull címvédője már zsebében érezheti második világbajnoki címét.

Domenicali úgy véli, Alonso briliáns munkát végzett azzal, hogy mind a McLaren párosát, Jenson Buttont és Lewis Hamiltont, mind Mark Webbert maga mögé utasította a pontversenyben.

„Úgy vélem, Fernando fantasztikus versenyt futott Monzában. Hihetetlen rajtot vett. Hallottam embereket, akik azt mondták, már csak ezért is megérte jegyet váltani – fantasztikus volt látni, milyen agresszív volt és hogy mindvégig támadólag lépett fel.”

„És én is úgy gondolom, hogy fantasztikus versenyt futott. Nagyon jó volt, folyamatosan támadott, és sajnos megfizettük az árát annak, hogy nem a miénk a legjobb autó.”

„Az világos, hogy a Red Bull Racing hihetetlenül erős, és a McLaren szintén nagyon jó. Szóval az, hogy a második helyet foglalja el az egyéni tabellán, nagyon sokat jelent, különösen úgy, ha figyelembe vesszük, hol is állunk jelenleg teljesítmény tekintetében, és milyen problémáink voltak kezdettől fogva. Véleményem szerint Fernando fantasztikus bajnoki idényt teljesít.”

Habár Alonsónak még matematikailag van esélye arra, hogy világbajnok legyen, a Ferrari célja most már az, hogy megpróbáljanak versenyeket nyerni, és a lehető legjobban felkészülni a következő évre.”

„Azt hiszem, a helyzetünk az idei bajnokságot tekintve nagyon-nagyon-nagyon-nagyon-nagyon-nagyon nehéz. Az egyetlen dolog, amit tehetünk, hogy nem koncentrálunk rá. Meg kell próbálnunk maximalizálni a lehetőségeinket, de azt kell mondjam, Sebastian sorsa már a saját kezében van.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!