Alonsót magabiztosabbá tették a győzelmek

A Forma-1 egykori világbajnoka, Fernando Alonso úgy gondolja, hogy a szingapúri és a japán futamon aratott győzelme óriási löketet adott a Renault-nak, és csapata motiváltabb, mint valaha.

A Forma-1 egykori világbajnoka, Fernando Alonso úgy gondolja, hogy a szingapúri és a japán futamon aratott győzelme óriási löketet adott a Renault-nak, és csapata motiváltabb, mint valaha.

Azt követően, hogy az elmúlt két versenyt megnyerte, Alonso a második sorból rajtolva a negyedik pozícióban végzett a hétvégi Kínai Nagydíjon, ahol elmondása szerint voltak olyan időszakok, mikor gyorsabb volt a Ferrariknál.

A kétszeres világbajnok szerint csapata hozzáállása teljesen megváltozott, és most már akkor is csalódott, ha nem kerül be az első háromba, és nem állhat fel a dobogóra – ami a szezon elején azért még nem teljesen így volt.

“Úgy gondolom, hogy a csapat sokkal motiváltabb” – mondta a spanyol. “A mérnökök és a szerelők is elszántabbak, most már a negyedik hely sem elég. Mindenki többet és többet akar. Ez pedig nagyon jó.”

“A srácok éjt nappallá téve dolgoznak, és sokkal motiváltabbak, mint valaha, ugyanis látják, hogy a kemény munkának van eredménye, és ismét jönnek a sikerek. Mindenki ki szeretné venni a részét ebben a fejlődésben. Ez kiváló érzés.”

“Az, hogy csak a negyedik helyen vagyunk, sokakat elszomorít, hiszen ott szeretnénk lenni az időmérő, és a verseny utáni sajtótájékoztatón. Sokat változott a világ. Négy futammal ezelőtt egy negyedik helyezés után hatalmas pezsgőzés lett volna a garázsban. Most pedig csalódást okoz a negyedik pozíció.”

Alonso azt is elmondta, hogy már sokkal jobban érzi magát autójában, és elégedettebb a dolgok alakulásával, miután borzalmasan gyengén kezdték az idei szezont.

“Sokkal magabiztosabb vagyok” – mondta. “Szombat reggel nem álltunk túl jól, azonban úgy kezdtem meg az időmérőt, hogy tudtam, minden rendben lesz. Talán néhány versennyel ezelőtt nem lettem volna ennyire biztos a dolgokban, de azóta megoldottuk a problémákat.”

“Félve is érkezhettem volna az időmérőre, azonban abszolút magabiztos voltam, és tudtam, hogy ha sikerül bejutnom az utolsó szett lágy gumikon a Q3-ba, akkor kiváló kört tudok teljesíteni. Biztos voltam benne, ami ijesztő, hiszen néhány versennyel ezelőtt semmiben nem voltam biztos.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!