Alonsót nem lepte meg az ötödik hely - F1VILÁG.HU

Alonsót nem lepte meg az ötödik hely

HIRDETÉS

Fernando Alonsót nem érte meglepetésként, hogy nem sikerült az első két sorba kvalifikálnia magát a mai időmérő edzésen a Hungaroringen, jóllehet az elmúlt három versenyen mindenkinél több pontot szerzett.


Fernando Alonsót nem érte meglepetésként, hogy nem sikerült az első két sorba kvalifikálnia magát a mai időmérő edzésen a Hungaroringen, jóllehet az elmúlt három versenyen mindenkinél több pontot szerzett.

A Ferrari spanyol pilótája kiválóan teljesített az időmérő első két etapjában, amit megnyert, azonban nem tudott egy tökéletes kört teljesíteni az utolsó felvonásban, így csak az ötödik pozícióból vághat neki a vasárnapi futamnak.

„Hasonló eredmény, mint egy héttel ezelőtt, szóval sem meglepettek, sem csalódottak nem vagyunk” – mondta. „Igaz, hogy nem sikerült egy tökéletes kört teljesítenem a Q3-ban, és boldogan vallom ezt be, de nem hiszem, hogy sikerült volna az első sorba kvalifikálnom magam, még akkor sem, ha egy tökéletes kört teszek össze.”

„A harmadik helyért mentem, és nagyon jó lett volna, ha onnan indulhatok, azonban a többiek jobb munkát végeztek, csapattársamat is belevéve, aki egy kiváló kört rakott össze. Az pedig jó dolog, hogy mindkét autónk olyan helyen van, ahonnan jó eséllyel harcolhat a dobogóért.”

„Az ötödik hely azonban talán jobb, mint a negyedik, hiszen így a pálya tisztább oldaláról indulhatok. Úgy tűnik, hogy mikor megkezdődik a Q3, a Red Bullnak van egy varázsgombja, ami egyszerre csak gyorsabbá teszi őket, ám ezt a gombot valahogy kikapcsolják a futamra.”

A spanyol úgy gondolja, hogy a verseny teljesen nyitott, de arra számít, hogy nem lesz sok előzés a pályán, az előzési zónában sem.

„Mindig nagyon nehéz előzni ezen a pályán, és nem gondolom, hogy a DRS sokat változtatna a dolgon, talán egy jó szélárnyékot jobban ki lehet majd használni” – magyarázta.

„Megpróbálunk néhány pozíciót előrébb jutni holnap: egyenletes tempót kell diktálnunk, tökéletes kiállásokra van szükségünk, amiből szerintem sok lesz, talán három-négy, mivel igen komoly a gumikopás.”

„Jókor kell beiktatnunk a kiállásainkat, és azt gondolom, hogy hosszú, nyitott lesz a futam, bármi megtörténhet.”

Hirdetés

Alonso csapattársa, Felipe Massa a negyedik helyről indulhat, és bízik abban, hogy a versenyen nem lesz olyan komoly a lemaradásuk, mint az időmérőn volt.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!