Amikor Gaslyban tudatosult, hogy dobogós lehet... - F1VILÁG.HU

Amikor Gaslyban tudatosult, hogy dobogós lehet…

HIRDETÉS
Pierre Gasly, a Toro Rosso versenyzője rendkívül izgalmas pillanatokat élt át a Brazil Nagydíj utolsó köreiben, amikor tudatosult benne, hogy elérhető számára a dobogó.
SAO PAULO, BRAZIL - NOVEMBER 17: Second placed Pierre Gasly of France and Scuderia Toro Rosso celebrates on the podium during the F1 Grand Prix of Brazil at Autodromo Jose Carlos Pace on November 17, 2019 in Sao Paulo, Brazil. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-227DWDCU91W11 // Usage for editorial use only //

Gasly teljesen eufórikus állapotba került a Brazil Nagydíjat követően, miután F1-es karrierje első dobogós helyezését szerezte meg a vasárnapi második hellyel. 

A francia pilótának Hamiltonnal szemben kellett megvédenie második pozícióját, és végül ez sikerült is neki, így a futam utáni interjújában is nehezen öntötte szavakba az örömét

A kérdésre, mikor tudatosult benne, hogy elérhető a dobogó, Gasly így válaszolt: 

„Az utolsó körben, amikor negyedik voltam, és láttam Lewist, hogy az új gumikon van. Tudtam, hogy valamit meg fog próbálni. Aztán megpróbálta. Ütköztek, és amikor láttam, hogy el tudok menni mellettük, és második vagyok, akkor úgy voltam vele, hogy oké, ez tényleg elég jónak tűnik.”

Gasly és Hamilton az utolsó centiméterekig harcban álltak egymással, 62 ezredmásodpercen múlt a 2. hely, ugyanis egymás mellett értek célba. 

„Lewis még mindig mögöttem volt, az utolsó centiméterig a célvonal előtt. Nagyon próbálkozott, és láttam az első szárnyát, és nagyon nem akartam engedni, hogy megelőzzön, mert ragaszkodtam a második helyhez.”

A Toro Rosso versenyzője nem győzött köszönetet mondani a környezetének, és köztük a Honda dolgozóit is kiemelte. 

Nagy köszönet a Hondának, nagy előrelépést tettek, nélkülük nem lettem volna második. Nagy gratuláció és köszönet mindenkinek” – mondta. 

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!