Apja szerint Szirotkin erősebb Kubicánál - F1VILÁG.HU

Apja szerint Szirotkin erősebb Kubicánál

HIRDETÉS
Fotó: Williams F1

Szergej Szirotkin azért kapta meg a Williams ülését 2018-ra, mert erősebbnek bizonyult Robert Kubicánál – ezt az ifjú versenyző édesapja, Oleg jelentette ki.

Szirotkin idén bemutatkozhat a Forma-1-ben, a Williams ugyanis úgy döntött, ő veheti át Felipe Massa megüresedett helyét, míg Kubicára tartalék- és fejlesztőversenyzőként számít az istálló.

Bár az általános vélekedés az, hogy Szirotkin tehetős szponzorai miatt kapta meg a lehetőséget, Szirotkin édesapja szerint fia teljesítménye győzte meg a csapatot.

„Szergej erősebbnek bizonyult a teszten, mint Kubica, úgy az időmérős, mint a versenytempó tekintetében” – mondta Oleg Szirotkin.

„Szergejt a szimulátorban is tesztelték, ahol bizonyította, hogy komoly tudással rendelkezik. Sokkal jobb visszajelzéseket adott, mint más versenyzők előtte.”

A Williams tavaly a konstruktőri 5. helyen zárt, idén azonban két nagyon fiatal versenyzővel kell helytállnia – ráadásul a mezőny többi csapata is megerősödhet 2018-ban.

„A feladat az, hogy a csapat megtartsa 5. helyét, hiszen a helyzet most jóval komplikáltabb. A McLaren Renault-motorokat kap, és ők mindig az egyik legjobb kasztnival állt elő.”

„A Renault pedig már két éve dolgozik idei autóján, szóval ők is gyorsabbak lesznek – a közvetlen riválisok tehát a Force India, a Renault és a McLaren lesznek.”

„Azt gondolom, a Williams remek potenciállal rendelkezik a fejlődéshez. Igen, fiatal versenyzőik vannak most, de egy-két éven belül még erősebbek lesznek.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!