Arrivabene: A Ferrari összes hibájáért vállalom a felelősséget

Fotó: Singapore GP Media
Fotó: Singapore GP Media

Vállalja a felelősséget az elkövetett hibákért a Ferrari Forma-1-es csapatának főnöke, Maurizio Arrivabene.

Az olasz istálló tovább folytatja a harcot a Mercedesszel a világbajnoki címért zajló küzdelemben, Sebastian Vettel hátránya azonban 40 pontra nőtt a tabellán Lewis Hamiltonnal szemben, miközben a Ferrari 37 egységgel van lemaradva a német istállótól.

Sokáig úgy tűnt, a Ferrari erős hétvégét zárhat Szingapúrban, Hamilton azonban meglepetésre rajtelsőséget szerzett az időmérőn, a másnapi versenyt pedig magabiztosan nyerte.

Még a versenyhétvége kezdete előtt Maurizio Arrivabene azt mondta, ha nem ér el olyan eredményeket a Ferrari, amilyenek elvárhatók lennének, az kizárólag az ő hibája.

„Ha nem jönnek az eredmények, az az én felelősségem” – jelentette ki a szakember. „Nem Sebastian, vagy a mérnök, vagy a szerelők felelőssége. Az enyém.”

„Ha valakit hibáztatni akarnak, akkor az itt áll önök előtt. De már megtették. Nem kell folytatniuk, de ha szeretnék, itt vagyok!”

„Elfogadom a kritikát mindenkitől, főleg olyanoktól, akik nyertek már előttem. De csak az építő kritikát! Mert a rosszhiszemű kritika nem fair.”

Arrivabene azt követően állt ki csapata mellett, hogy Vettel idén több hibát is elkövetett, ráadásul felmerült, hogy a Ferrari rosszul taktikázott az Olasz Nagydíj időmérő edzésén, amikor nem a bajnoki címért harcoló németet, hanem Kimi Räikkönent részesítette előnyben.

„Nevezhetjük hibáknak, de ha megnézzük, a Forma-1-ben mindenki követ el hibákat. Nagyobbakat, vagy kisebbeket. Ha egy csapat vagyunk, együtt nyerünk és veszítünk, szóval nem akarok ujjal mutogatni Sebastianra” – mondta Arrivabene.

„Monza után senki sem volt boldog, de gondoljunk a csapat többi részére is. Ha Monzában ujjal mutogattam volna Sebastianra, gondoljunk az aero problémákra, a kerékcserékkel kapcsolatos problémákra, illetve a motorral kapcsolatos problémákra is.”

„A srácok, akik eltérő területekért felelnek, azt gondolhatják: ’Oké, ha most elkezdett ujjal mutogatni Sebastianra, én lehetek a következő’. És én ezt nem szeretném.”

 

Kapcsolódó cikkek

Ferrari: Nehéz döntés volt hátraküldeni Leclercet

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto elismerte, „nehéz” volt arra utasítani Charles Leclercet, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon.

Vettel: A következő hetek kulcsfontosságúak lesznek

A Ferrari idei eredményei egyelőre elmaradnak attól, amit a maranellóiak vártak volna az idei F1-es szezonban: Sebastian Vettel szerint még sok munka vár rájuk ahhoz, hogy kihozzák az autóból a benne rejlő lehetőségeket.

Vettel: A „gyenge újságírás” áldozatai vagyunk

A Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel szerint csapata a „gyenge újságírás” áldozatává vált a vasárnapi Kínai Nagydíj után. A németnek egyáltalán nem tetszik az, ahogy a média tálalta a Ferrari sanghaji csapatutasítását.

Friss hírek