Megosztás:

Arrivabene: Ha Kimi nyerne, az egy álom lenne

Arrivabene megígérte a szurkolóknak, biztosan küzdeni fognak Monzában.
Arrivabene megígérte a szurkolóknak, biztosan küzdeni fognak Monzában. © Scuderia Ferrari

Maurizio Arrivabene, a Ferrari csapatfőnöke beszélt a monzai esélyeikről, valamint arról, miért döntöttek Vettel és Räikkönen szerződéshosszabbítása mellett.

A Ferrari idén már képes arra, hogy felvegye a versenyt a Mercedesszel, ám a csata nagyon szoros a felek között. Habár a Magyar Nagydíjon a Ferrari nyerni tudott, Spában ismét Hamilton szerezte meg a győzelmet, így a Belgiumban bevetett fejlesztéseken tovább kell dolgozniuk az olaszoknak.

„Spa és Monza nem tartozik azon helyszínek közé, ahol a legerősebbek vagyunk. A verseny itt természetesen nagyon különleges számunkra. A hangulat, a tradíció, a történelem, amelyek az Olasz Nagydíjat annyira speciálissá teszik, mind hihetetlen” – mondta Arrivabene.

„Enzo Ferrari maga is úgy titulálta ezt a futamot, hogy „a verseny”. A közönség is fantasztikus. Az egész csapat érzi a tifosi energiáit, és ezek feltüzelnek minket. Az elvárások nagyon-nagyon magasak. De annak tudatában kell lennünk, hogy a pályakörülmények nem a Ferrarinak kedveznek. Tudjuk, hogy Monza nem a legjobb pálya számunkra. Ám nem adjuk fel, ezt megígérhetem a szurkolóinknak.”

Arrivabene Monzában arról is beszélt, nagyon örül, hogy a jövőben is Räikkönennel és Vettellel dolgozhatnak együtt.

„Kézenfekvőek voltak az indokok” – nyilatkozta a csapatfőnök a döntésről. „Mindketten nagyszerűen tudtak együtt dolgozni az elmúlt három évben. Nincs okunk arra, hogy ne maradjanak együtt.”

Arrivabene hozzátette, Vettel mellett Räikkönen munkájával is nagyon elégedettek a csapatnál, így őszintén reméli, hogy idén lesz lehetősége arra, hogy futamgyőzelmet szerezzen.

„Kimi pedig Monacóban megmutatta, hogy képes nyerni” – mondta. „Magyarországon is közel volt. Nagyon örülnék neki, ha még idén nyerne egy futamot – az egy álom lenne, mert az elmúlt három évben nagyon keményen dolgozott.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Szokásunkhoz híven összeválogattuk az Olasz Nagydíj szombati szabadedzésén és időmérőjén készült...

Hozzászólások

( komment)