Arrivabene szerint 1 tized a Ferrari hátránya - F1VILÁG.HU

Arrivabene szerint 1 tized a Ferrari hátránya

HIRDETÉS

A Ferrari csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene szerint az olasz istálló hátránya mindössze 1 tizedmásodperc az eddig domináló Mercedes mögött.


A Ferrari csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene szerint az olasz istálló hátránya mindössze 1 tizedmásodperc az eddig domináló Mercedes mögött.

Bár Nico Rosberg az idei szezon eddigi mindhárom futamán nyerni tudott, a Ferraritól bevallottan tart a német istálló.

A Ferrarinak azonban mindezidáig nem voltak könnyű versenyei, Kínában például két versenyzője összeütközött már az első kanyarban.

Ennek ellenére Maurizio Arrivabene, a Ferrari csapatfőnöke azt mondja, a Kínai Nagydíjon bőven volt potenciál a maranellói gárdában, az időmérőn elkövetett hibák, illetve az elsőkörös baleset azonban sokba került.

„Az időmérőkön a pole pozíciót tűzhetjük ki célul. A számításaink szerint 1 tizedre voltunk a Mercedestől. Ez egy olyan hátrány, amit versenyzői erőfeszítéssel akár nullára is lehet csökkenteni. De ez nem jött össze.”

„Seb és Kimi is nagyon keményen dolgozik, rendszeresen ott vannak Maranellóban, és sok időt töltenek el a mérnökökkkel.”

„Az időmérőn követtünk el hibákat, de a versenyen jól szerepeltek. Sebtől is nagyszerű dolgokat láttam, a bokszban két autót is megelőzött. Választ adott arra a kérdésre, hogy miért kap több fizetést, mint Carlos Sainz.”

A Ferrarit a szezon első versenyhétvégéin műszaki gondok is hátráltatták, Arrivabene pedig azt mondja, mindez amiatt van, hogy komoly erőfeszítéseket tettek a teljesítmény növelése érdekében.

„Az autó nagyon jó. Amikor tavaly megterveztük a 2016-os munkát, két választásunk volt: vagy a megbízhatóságot, vagy a teljesítményt helyezzük előtérbe. A mi esetünkben a cél az volt, hogy közelebb kerüljünk a Mercedeshez, szóval a második opciót választottuk. A Mercedes pedig fókuszálhatott a megbízhatóságra, hiszen a teljesítményük már így is jó. De nyilván tudtuk, hogy kockáztatunk azzal, hogy a puszta teljesítményre fókuszálunk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Arrivabene szerint 1 tized a Ferrari hátránya
Alonso a vétkes, megbüntették a versenybírók
Hamilton: Norrisnak be kellett volna sorakoznia mögém
Sainz Alonsót kritizálja, Leclerc-től elnézést kér
Leclerc szerint Sainz átlépte a határt a sprintfutamon
Norris csalódott a hiba miatt, ráadásul a McLaren tempója sem volt jó

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!