Arrivabene vezetése mellett nem mentek jól a dolgok a Ferrarinál

FORMULA 1 - GP of Austria 2017
A korábbi Forma-1-es versenyző Martin Brundle szerint a Ferrari Forma-1-es csapatánál „nem mentek jól a dolgok” a nemrégiben menesztett csapatfőnök, Maurizio Arrivabene irányítása alatt.

A korábbi Forma-1-es versenyző Martin Brundle szerint a Ferrari Forma-1-es csapatánál „nem mentek jól a dolgok” a nemrégiben menesztett csapatfőnök, Maurizio Arrivabene irányítása alatt.

Az olasz istálló, illetve versenyzője, Sebastian Vettel 2018-ban harcban volt a világbajnoki címért, a szezon második felében azonban egyéni- és csapathibák miatt hátrányba kerültek a Mercedesszel, valamint Lewis Hamiltonnal szemben, és végül elbukták a bajnokságot.

A Ferrari a héten jelentette be, nem hosszabbította meg csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene szerződését, helyét pedig Mattia Binotto veszi át.

A jelenleg a Sky Sports F1 televízió szakértőjeként tevékenykedő volt F1-es versenyző, Martin Brundle, külső szemlélőként nehéz értékelni egy szervezet működését, ám úgy véli, a dolgok „nem mentek jól a dolgok” a csapatnál.

„Voltak megfigyeléseim, és azt láttam, hogy a dolgok nem mentek jól” – mondta a brit ex-versenyző.

„Ott van a hockenheimi helyzet, ahol Vettel nyomás alá került azért, mert ők nem végezték jól a dolgokat a verseny korábbi részében. Aztán kicsúszott a pályáról, és onnantól kezdve elbukta a bajnokságot.”

„Aztán említhetjük a monzai szélárnyékozást [ahol Vettel nem kapott szélárnyékot Kimi Räikkönentől, mert a Ferrari tartotta magát a korábban kiegyezett sorrendhez – a szerk.]. Bizonyos dolgokat nem csináltak meg.”

Grafika: F1VILÁG.HU

Arrivabenét tavaly azért is bírálták, ahogy a média képviselőivel bánt az évad második felében, Sergio Marchionne elnök halála után.

Brundle azt mondja, az újonnan kinevezett csapatfőnökre, Mattia Binottóra komoly kihívások várnak.

„Úgy gondolom, Mattia Binottónak komoly reputációja van a csapat fejlesztésében technikailag, kétségkívül vezetője az embereknek. De természetesen irányt kell mutatnia. Neki kell előre állnia, neki kell beszélnie az olyan csúnya és szörnyű emberekkel, mint amilyen én vagyok az F1-es médiában.”

„Ott kell lennie és meg kell magyaráznia, hogy a dolgok miért mentek jól, vagy éppen miért nem. Ez egy másmilyen munka, másmilyen kihívás.”

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel: 2020 végéig biztosan maradok

Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es pilótája úgy érzi, még ereje teljében van, ami a versenyzést illeti, így egyelőre nem gondol a visszavonulásra.

A Red Bull nem „gyanakszik” a Ferrari üzemanyagjára

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner azt mondja, nem igaz az, hogy „gyanakodva” tekint a Ferrari által használt üzemanyagra, ugyanakkor el kell ismerni, ez egy rendkívül fontos terület a fejlesztések szempontjából.

Ferrari: Nehéz döntés volt hátraküldeni Leclercet

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto elismerte, „nehéz” volt arra utasítani Charles Leclercet, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon.

Vettel: A következő hetek kulcsfontosságúak lesznek

A Ferrari idei eredményei egyelőre elmaradnak attól, amit a maranellóiak vártak volna az idei F1-es szezonban: Sebastian Vettel szerint még sok munka vár rájuk ahhoz, hogy kihozzák az autóból a benne rejlő lehetőségeket.

Friss hírek