Átadták „az év újonca” díjat is - F1VILÁG.HU

Átadták „az év újonca” díjat is

HIRDETÉS
Az FIA pénteki díjátadó gáláján a bajnokság győztesei mellett néhány másik kategóriát is díjaztak: Alexander Albon, a Red Bull tehetsége „az év újonca” elismerésben részesült.
FIA Prize Giving Gala 2019, Paris, Alexander Albon Red Bull Racing

Albon már a 2019-es Formula-E szezonra készült, amikor az utolsó pillanatban telefonhívást kapott a Toro Rossótól, hogy az idei évben lehetőséget kap a csapatnál – a fiatal thai pilóta így Daniil Kvyat oldalán mutatkozhatott be a Forma-1-ben

Az idei szezon nyáron vett nagy fordulatot Albon számára, amikor a Red Bull úgy döntött, Pierre Gasly és Albon helyet cserélnek, így a 23 éves pilóta Belgiumban már az energiaital-gyárosok „anyacsapatánál” mutatkozott be. 

Albon egyáltalán nem okozott csalódást a Red Bullnál, eredményeivel és teljesítményével elégedett volt az istálló az FIA is úgy látta, hogy Albon méltó „az év újonca” elismerésre.  

„Ez olyasvalami, amit soha nem gondoltam volna” – nyilatkozta Albon, miután átvette a díjat. „Az is lenyűgözött, hogy a Formula-E-ben lehetek és professzionális versenyzőként dolgozhatok – ez nagy előrelépésnek tűnt az egész motorsport-világban.”

Aztán jött a hívás a Toro Rossótól, amivel egy álom vált valóra, és aztán 6 hónap után a Red Bulltól kaptam telefont, hogy a főcsapatban lehetek – eszméletlen volt” – mondta. 

A Red Bulltól egyébként mindkét versenyző díjat kapott – amellett, hogy Verstappen a bajnokság 3. helyén végzett, övé lett „az év manővere” díj is

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!