Hírek

Austin megegyezett Ecclestone-nal

Hamarosan folytatódhat az austini versenypálya építése, miután a kivitelezésért felelős vállalat megegyezett a Forma-1 kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone-nal.


Hamarosan folytatódhat az austini versenypálya építése, miután a kivitelezésért felelős vállalat megegyezett a Forma-1 kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone-nal.

Az Austini Nagydíjat a tervek szerint 2012 novemberében tartják majd meg először, noha korábban olyan hírek kaptak szárnyra, hogy a verseny egy évet csúszhat, miután a pálya építése hetekkel ezelőtt leállt a szerződések kapcsán felmerült problémák miatt.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Motorsport Világtanácsa (WMSC) által szerdán kiadott versenynaptárban továbbra is megtalálható az Austini Nagydíj, a verseny szervezői pedig megerősítették, sikerült mindenben megállapodniuk Ecclestone-nal.

„Mr. Ecclestone megkapta ma a csekkjét. Szeretnék köszönetet mondani a szurkolóknak támogatásukért, valamint a helyi tisztségviselőknek, üzletembereknek, Texas államnak, a Circuit of The Americas csapatának, illetve magának, Bernie-nek” – fogalmazott Red McCombs, az egyik alapítópartner.

„Szeretnék köszönetet mondani továbbá Bobby Epsteinnak, hogy segítségével sikerült eljutnunk a célig. Bobby kitartásának és szaktudásának hála a projekt jó úton halad – a tisztességtelen és megalapozatlan kritikák ellenére.”

„Befektetőink mindvégig hittek abban, hogy ez a projekt óriási hasznot hoz a régiónak, és erős gazdasági fellendülést a jövőre nézve” – nyilatkozta Bobby Epstein, a Circuit of The Americas egyik alapítója.

A vállalat elnöke, Steve Sexton hozzátette: „Rengeteg rajongó jelezte már, hogy jegyet vásárol a futamra, szóval a mai nap mindannyiunk számára felér egy győzelemmel.”

Szólj hozzá!


Ezt olvastad már?
Új Delhiben tartotta ülését szerdán délelőtt a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Motorsport Világtanácsa (WMSC), ahol a jövő évi versenynaptár jóváhagyása…