Az Audi elárulta, csatlakozna-e a Forma-1-hez 2021-től - F1VILÁG.HU

Az Audi elárulta, csatlakozna-e a Forma-1-hez 2021-től

HIRDETÉS
Fotó: Audi

Jelenleg egyáltalán nem érdeklődik a Forma-1-es szereplés iránt az Audi – árulta el az F1VILÁG kérdésére a német gyártó motorsport-igazgatója, Dieter Gass.

A száguldó cirkusz csapatai és motorgyártói folyamatos egyeztetéseket folytatnak a sportág jövőbeli szabályairól, a 2021-től érkező regulákat pedig úgy tűnik, lassan sikerül is kialakítani.

A Forma-1 sportigazgatója, Ross Brawn számos alkalommal elmondta, olyan szabályokat szeretnének a következő időszakra, melyek lehetővé teszik, hogy új gyártók is csatlakozzanak a királykategória mezőnyéhez.

Még tavaly márciusban több, a Forma-1-ben jelenleg nem tevékenykedő gyártó is részt vett az egyeztetéseken, Dieter Gass azonban az F1VILÁG kérdésére elárulta, az Audit nem érdekli a királykategória.

A szakember kifejtette, ennek „elsősorban financiális” okai vannak, a Forma-1 szabályai miatt ugyanis az erőforrások túlságosan nagy költségekkel járnak.

Az Audi ráadásul számos más szériában – köztük a DTM-ben és a Forma-E-ben – tevékenykedik, így „bőven van mivel foglalkozzunk, és amire az energiánkat és a forrásainkat fordítsuk”.

A német túraautó-bajnokság (DTM) mezőnye hétvégén a Hungaroringen vendégszerepel.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!