Az egyetlen női csapatfőnök helyesli a rajtrácslányok kiűzését

Fotó: Red Bull Ring
Fotó: Red Bull Ring

A Williams Forma-1-es csapatát irányító Claire Williams szerint a királykategória vezetői jó döntést hoztak azzal, hogy az idei évtől kezdve már nem engedélyezik a rajtrácslányok jelenlétét a versenyek előtt.

A sportág kereskedelmi igazgatója, Sean Breatches szerint a grid girlök alkalmazása nem illik bele a Forma-1 imázsába, és nem felel meg a modernkori normáknak, így 2018-tól kezdve a csinos hölgyek már biztosan nem állhatnak majd az F1-es versenyautók előtt.

A döntés megosztja az F1 érintettjeit és rajongóit, a Forma-1 egyetlen női csapatfőnöke, Claire Williams szerint azonban helyesen cselekszik a Liberty Media.

„Ez egy olyan döntés volt, melyre szüksége van a sportnak. Fejlődnünk kell, a sportnak is fejlődnie kell. Haladnunk kell a korral” – mondta a névadó tulajdonos, Frank Williams lánya, aki jó ideje irányítja már a brit istállót a Forma-1-ben.

A szakember hozzátette, bízik abban, hogy „a Forma-1 még több nőt tud majd csábítani abba a számos pozícióba, mely elérhető számukra a sportban”.

Claire Williams mindazonáltal elismerte, komoly hagyománya van a rajtrácslányok alkalmazásának, ezért érthető, hogy vegyes fogadtatásban részesül a döntés.

Nemrégiben egyébként Olvasóinkat is megkérdeztük a témában: az F1VILÁG olvasóinak többsége ellenzi a döntést.

Szerinted maradjanak a rajtrácslányok a Forma-1-ben?

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek