Az F1 egy második versenyt is szeretne Kínában - F1VILÁG.HU

Az F1 egy második versenyt is szeretne Kínában

HIRDETÉS
A Forma-1 globális szponzorációért felelős főnöke, Murray Barnett a minap egy interjúban úgy fogalmazott, „imádnák”, ha lehetne egy második versenyük is Kínában.
SHANGHAI, CHINA - APRIL 12:  A general view of the circuit during previews ahead of the Formula One Grand Prix of China at Shanghai International Circuit on April 12, 2018 in Shanghai, China.  (Photo by Lars Baron/Getty Images) kerb

A Forma-1 globális szponzorációért felelős főnöke, Murray Barnett a minap egy interjúban úgy fogalmazott, „imádnák”, ha lehetne egy második versenyük is Kínában.

Idén Sanghajban tartják a száguldó cirkusz történetének 1000. versenyét – Kína először 2004-ben látta vendégül az F1-es mezőnyt, a királykategória pedig azóta minden évben ellátogatott az ázsiai országba.

„Imádnánk, ha lehetne itt egy második versenyünk is” – mondta Murray Barnett, az F1 globális szponzorációért és kereskedelmi kapcsolatokért felelős vezetője Pekingben.

„Ez talán nem fog rövid időn belül megvalósulni, hiszen már most nagyon sűrű a naptár. De kétségkívül szeretnénk kitalálni, hogyan lehetne még egy nagydíjunk itt. Számos különböző dolgot megvizsgálunk, hogy megpróbáljunk nagyobb érdeklődést generálni helyi szinten.”

„Nem lehetünk itt csupán a versenyhétvége három napjára. Éves jelenlétre van szükségünk, sokkal relevánsabbnak kell lennünk itt, hogy igazi rajongói bázist építsünk ki.”

A jelenlegi naptárban szereplő országok több mint felének nincs saját versenyzője a mezőnyben – így van ezzel Kína is. Ma Qing Hua állt a legközelebb a királykategóriához, ám ő is csak néhány szabadedzésen vett részt a HRT és a Caterham csapataival.

A legjobb esélyekkel most Guan Yo Zhou rendelkezik: a 19 éves tehetség korábban a Ferrari juniorversenyzője volt, nemrég pedig csatlakozott a Renault juniorprogramjához. Idén a Forma-2-ben áll rajthoz.

„Szeretnénk őt az F1-ben látni” – mondta Barnett.

„Alapvetően ez a csapatokon múlik, de szerintem ők is felismerik, hogy Kína milyen fantasztikus lehetőséget jelent. Ki tudja? Talán hamarosan az F1-ben láthatjuk őt.”

Hirdetés

A Forma-1 mezőnye egyébként 2020-ban egy másik ázsiai országba, Vietnámba is ellátogat, korábban pedig Dél-Koreában és Indiában is vendégeskedett.

„Megtanultuk, mit csináltunk rosszul ezen versenyek esetében” – fogalmazott Barnett.

„Igyekszünk megbizonyosodni arról, hogy nem követjük el újra ezeket a hibákat. Mindkét versenynek rövid távra szóló szerződése volt, és mi kétségkívül hiszünk abban, hogy hosszú távra invesztáljunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!