Az F1-es csapatoknak megígérték, június végéig megkapják a 2021-es szabályokat

Fotó: Mercedes
Fotó: Mercedes

A Forma-1 csapatai ígéretet kaptak arra, június végéig kidolgozzák a 2021-es szezontól aktuális motorszabályok részleteit.

A Liberty Media és a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) képviselői pénteken, Monacóban ültek össze a Forma-1 csapataival, hogy a száguldó cirkusz jövőbeli reguláiról folytassanak újabb egyeztetéseket.

Úgy tudni, a Pirelli képviselői nem voltak jelen a meetingen, ott volt azonban az FIA elnöke, Jean Todt, aki az eredeti tervek bahreini prezentációján még nem vett részt.

A találkozón a hírek szerint az új szabályok gazdasági velejárói szolgáltatták a legfőbb témát, de az új motorszabályokról is szó esett. Jean Todt pedig ígéretet tett, azokat részletesen kidolgozzák majd június végére.

Zak Brown, a McLaren ügyvezetője a találkozót követően azt mondta, örül Todt szavainak, „mert szükség volt már egy kitűzött határidőre”.

„Úgy gondolom, a csapatok nemcsak a motorszabályokkal, de a Forma-1 irányításával kapcsolatos egyensúllyal, a gazdasági hatásokkal és a különféle sportszakmai ügyekkel kapcsolatban is szeretnének tisztán látni, hiszen gyors alkalmazkodásra lesz majd szükség a 2021-ben érkező teljesen új Forma-1 kapcsán” – fogalmazott.

A Renault Sport F1-es főnöke, Cyril Abiteboul mindazonáltal a Sky Sports F1 televíziónak adott nyilatkozatában azt mondta, szerinte „hetekig, de akár hónapokig” is eltarthat, mire a csapatok kézhez kapják a végleges szabályokat tartalmazó dokumentumokat.

Nemcsak a motorszabályok, hanem a tervek szerint bevezetésre kerülő költségvetési plafon is fontos összetevője a változásoknak. Ezt a hírek szerint évi 150 millió dollárban határoznák meg.

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója ennek kapcsán úgy fogalmazott, egy folyamatra, nem pedig azonnali bevezetésre lesz szükség.

„Több év alatt kellene lezajlania ennek, és meg kell fontolni a különféle struktúrákat. És figyelembe kell venniük a visszajelzéseinket” – mondta a szakember.

 

Kapcsolódó cikkek

Mégsem lesz F1-es verseny Miami belvárosában

Sajtóértesülések szerint a Forma-1 menedzsmentje, illetve a helyi szervezők letettek arról, hogy Miami belvárosában rendezzenek versenyt a jövőben – minderről a Herald számolt be a minap.

Az F1-es pontverseny állása a sanghaji verseny után

Az első két versenyhez hasonlóan a Forma-1-es Kínai Nagydíj is a Mercedes kettős győzelmét hozta. Lewis Hamilton verhetetlen volt, a Ferrari pedig nem tudta reprodukálni két héttel ezelőtti tempóját Sanghajban.

F1: Kínai Nagydíj – Végeredmény

A Mercedes kettős győzelmével zárult a 2019-es Forma-1-es szezon harmadik versenye, a Kínai Nagydíj. Lewis Hamilton elsőként szelte át a célvonalat csapattársa, Valtteri Bottas, valamint a Ferrari Sebastian Vettel előtt.

F1 1000. – A résztvevők kedvencei (3. rész)

A Forma-1 történetének 1000. versenyét rendezik hamarosan, Kínában. Megszámlálhatatlanul sok felejthetetlen pillanat, melyekre nemcsak az egyszeri rajongók, de természetesen maguk a résztvevők is szívesen emlékeznek vissza.

Az F1-es Kínai Nagydíj rajtrácsa

Valtteri Bottas vezetésével a Mercedes csapata bérelte ki az első rajtsort a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérőjén, mögöttük a Ferrarik, a Red Bullok, a Renault-k és a Haasok sorakoznak.

Friss hírek