Az F1-nek „teljesítenie kell”, ha meg akarja tartani a Red Bullt

Fotó: Red Bull
MONTMELO, SPAIN - FEBRUARY 20: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB15 on track during day three of F1 Winter Testing at Circuit de Catalunya on February 20, 2019 in Montmelo, Spain. (Photo by Dan Istitene/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // AP-1YGFA3EDS2111 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Ismét megemlítette a Forma-1-ből való kiszállás lehetőségét a Red Bull. Christian Horner csapatfőnök azt mondja, a száguldó cirkusznak „teljesítenie kell”, ha meg akarja tartani az energiaital-gyártót.

A királykategória csapatai még nem írták alá a 2021-től érvényes új Concorde-egyezményt, a Forma-1 új menedzsmentje pedig korábban világossá tette, a Bernie Ecclestone-érában kiváltságokkal rendelkező csapatoknak – így a Red Bullnak is – el kell majd fogadniuk az egyenlő bánásmódot.

A Red Bull a költségvetési plafon bevezetése miatt is aggódik, Christian Horner csapatfőnök pedig tudja, ha a Red Bull vezére, Dietrich Mateschitz nem lesz elégedett a 2021-es állapotokkal, kivonja vállalatát az F1-ből.

„Abszolút. És ehhez joga van” – mondta a szakember a Motorsport.com című lapnak.

„Szenvedélye a motorsport, szenvedélye a Forma-1, és nagyon lelkes a Hondával való új partnerség, illetve az ebben rejlő potenciál kapcsán, de természetesen az F1-nek is teljesítenie kell a Red Bull brandje számára.”

„Izgalmasnak kell lennnie, költséghatékonynak. Nagyszerű versenyzésre van szükség, és fontos, hogy egyenlő feltételekkel harcolhassunk a gyári csapatok ellen. Azt gondolom, ahogy mindannyian, ő is nagyon várja, milyen lesz az F1 2020 után.”

Horner szerint Mateschitz számára nyilvánvalóan motiváló volna az, ha a Red Bull a Honda erőforrásaival repülőrajtot venne idén.

„Soha nem volt hiánya a motivációjával. A jó és rossz napokon is nagyon támogató volt, és többet invesztált az F1-be, mint bárki más. Két F1-es csapat, egy nagydíj, plusz a Red Bull promóciója szerte a világon, mellyel a Forma-1-et reklámozta… Nem tette volna ezt, ha nem hinne a sportban.”

Maradj még, olvasd el ezeket is!

 

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!