Az F1-nek „teljesítenie kell”, ha meg akarja tartani a Red Bullt - F1VILÁG.HU

Az F1-nek „teljesítenie kell”, ha meg akarja tartani a Red Bullt

HIRDETÉS
Ismét megemlítette a Forma-1-ből való kiszállás lehetőségét a Red Bull. Christian Horner csapatfőnök azt mondja, a száguldó cirkusznak „teljesítenie kell”, ha meg akarja tartani az energiaital-gyártót.
Fotó: Red Bull

A királykategória csapatai még nem írták alá a 2021-től érvényes új Concorde-egyezményt, a Forma-1 új menedzsmentje pedig korábban világossá tette, a Bernie Ecclestone-érában kiváltságokkal rendelkező csapatoknak – így a Red Bullnak is – el kell majd fogadniuk az egyenlő bánásmódot.

A Red Bull a költségvetési plafon bevezetése miatt is aggódik, Christian Horner csapatfőnök pedig tudja, ha a Red Bull vezére, Dietrich Mateschitz nem lesz elégedett a 2021-es állapotokkal, kivonja vállalatát az F1-ből.

„Abszolút. És ehhez joga van” – mondta a szakember a Motorsport.com című lapnak.

„Szenvedélye a motorsport, szenvedélye a Forma-1, és nagyon lelkes a Hondával való új partnerség, illetve az ebben rejlő potenciál kapcsán, de természetesen az F1-nek is teljesítenie kell a Red Bull brandje számára.”

„Izgalmasnak kell lennnie, költséghatékonynak. Nagyszerű versenyzésre van szükség, és fontos, hogy egyenlő feltételekkel harcolhassunk a gyári csapatok ellen. Azt gondolom, ahogy mindannyian, ő is nagyon várja, milyen lesz az F1 2020 után.”

Horner szerint Mateschitz számára nyilvánvalóan motiváló volna az, ha a Red Bull a Honda erőforrásaival repülőrajtot venne idén.

„Soha nem volt hiánya a motivációjával. A jó és rossz napokon is nagyon támogató volt, és többet invesztált az F1-be, mint bárki más. Két F1-es csapat, egy nagydíj, plusz a Red Bull promóciója szerte a világon, mellyel a Forma-1-et reklámozta… Nem tette volna ezt, ha nem hinne a sportban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!