Az F1 történetének leghatékonyabb motorja a Mercedesé - F1VILÁG.HU

Az F1 történetének leghatékonyabb motorja a Mercedesé

HIRDETÉS
Fotó: Pirelli

Hatalmas eredményt ért el V6-os hibrid motorjával a Mercedes – a német gyártó állítja, a Forma-1 történetének leghatékonyabb erőforrásával büszkélkedhet, mely az üzemanyag több mint 50 százalékát képes lóerőkké átalakítani.

A Mercedes a V6-os motorok 2014-es bevezetése óta folyamatosan dolgozik azon, hogy növelje erőforrásának erejét és hatékonyságát, és miután a jelenlegi formula 2020-ig érvényben lesz az F1-ben, a németek nem is akarnak leállni.

Legutóbbi tájékoztatásuk szerint a próbapadon sikerült több mint 50 százalékos hatékonysággal üzemeltetni erőforrásukat, mely 109 lóerővel tud többet, mint 2014-ben, a jelenlegi motorkorszak elején.

„Három és fél évvel a debütálása után a Mercedes-AMG F1-es erőforrása a brixworth-i próbapados teszteken több mint 50 százalékos hatékonysággal üzemelt” – számolt be róla a Mercedes nemrég.

„Magyarán szólva: több lóerőt termel, mint amennyi energiát felhasznál. Ez figyelemreméltó teljesítmény bármilyen hibrid erőforrás, de főleg egy versenymotor esetében. 2014-hez képest 109 lóerővel többet tud ugyanannyi üzemanyagot felhasználva.”

A mai, modern Forma-1-ben a hatékonyság kiváltképp fontos, hiszen a gyártóknak nagyon szigorú üzemanyag-átfolyási limitnek kell megfelelniük: óránként mindössze 100 kg-nyi üzemanyagot használhatnak fel a versenyeken.

„A régi szívómotorok a V8-as korszakban 29 százalékos hatékonysággal működtek, és utoljára ilyen erőleadás 2005-ben, a V10-es érában volt a Forma-1-ben, ám akkor 194 kg üzemanyag felhasználásával óránként. Figyelemreméltó az, hogy feleannyi üzemanyagot felhasználva ugyanekkora motorerőt sikerült elérni” – áll a Mercedes weboldalán.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!