Az FIA és a FOM aláírta az új Concorde Egyezményt

Hónapok óta tartó tárgyalások után végre aláírták az új Concorde Egyezményt a Forma-1 elöljárói.


Hónapok óta tartó tárgyalások után végre aláírták az új Concorde Egyezményt a Forma-1 elöljárói.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) által kiadott pénteki kommüniké szerint a Motorsport Világtanács (WMSC) mai ülésén a sportot irányító testület és a kereskedelmi jogok birtokosa mindenben megállapodott.

Az új Concorde Egyezmény – mely 2013-tól 2020-ig érvényes – az FIA pénzügyi bevételeit is szabályozza, valamint tartalmaz egy új szabályalkotási folyamatot is.

A szervezet közleménye szerint a következő lépés, hogy az FIA és a Formula One Management (FOM) megállapodjon a Forma-1 csapataival, ezáltal háromoldalúvá bővítse az új egyezményt.

„Büszkék lehetünk erre a megállapodásra, hiszen ez egy sokkal hatékonyabb keretrendszert biztosít az FIA Forma-1-es világbajnokságának irányításához” – mondta Jean Todt, az FIA elnöke.

 

Kapcsolódó cikkek

Vettelt beidézték a versenybírák

Sebastian Vettel, a Ferrari versenyzője a második rajthelyet szerezte meg a Bahreini Nagydíjon, azonban elképzelhető, hogy pozíciója veszélybe kerül, miután a versenybírák beidézték őt.

Tovább szigorítanak a Forma-1-ben

2020-tól tovább szigorít az olajégetésre vonatkozó szabályokon a Forma-1 irányító testülete, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA).

Friss hírek