Verstappen vs. Ocon

Az FIA és a FOM aláírta az új Concorde Egyezményt

Hónapok óta tartó tárgyalások után végre aláírták az új Concorde Egyezményt a Forma-1 elöljárói.


Hónapok óta tartó tárgyalások után végre aláírták az új Concorde Egyezményt a Forma-1 elöljárói.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) által kiadott pénteki kommüniké szerint a Motorsport Világtanács (WMSC) mai ülésén a sportot irányító testület és a kereskedelmi jogok birtokosa mindenben megállapodott.

Az új Concorde Egyezmény – mely 2013-tól 2020-ig érvényes – az FIA pénzügyi bevételeit is szabályozza, valamint tartalmaz egy új szabályalkotási folyamatot is.

A szervezet közleménye szerint a következő lépés, hogy az FIA és a Formula One Management (FOM) megállapodjon a Forma-1 csapataival, ezáltal háromoldalúvá bővítse az új egyezményt.

„Büszkék lehetünk erre a megállapodásra, hiszen ez egy sokkal hatékonyabb keretrendszert biztosít az FIA Forma-1-es világbajnokságának irányításához” – mondta Jean Todt, az FIA elnöke.

 

Kapcsolódó cikkek

Vettelt is sokkolta Whiting halála

A négyszeres világbajnok Sebastian Vettelt is sokkolta Charlie Whiting Forma-1-es versenyigazgató halálhíre – a német tegnap még együtt járta be a melbourne-i pályát a szakemberrel.

Todt: Schumacher bizonyítja, mekkora tehetség

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke, Jean Todt, bevallotta, nagyon örül annak, hogy Mick Schumacher egyre közelebb kerül a Forma-1-hez, ám reméli, békén fogják hagyni a német versenyzőt.

Friss hírek