Az FIA magyarázatot vár a történtekre - F1VILÁG.HU

Az FIA magyarázatot vár a történtekre

HIRDETÉS

Az FIA azonnal vizsgálatot indított, hogy kiderítse, miként történhetett meg az, hogy egy pályabíró a pályán maradt, mikor a biztonsági autós fázis után újraindították a Szingapúri Nagydíjat.


Az FIA azonnal vizsgálatot indított, hogy kiderítse, miként történhetett meg az, hogy egy pályabíró a pályán maradt, mikor a biztonsági autós fázis után újraindították a Szingapúri Nagydíjat.

A biztonsági autót már az első körben pályára küldték, miután Nico Hülkenberg csúnyán összetörte autóját a rajtnál és rengeteg törmelék került a pályára, ráadásul leamortizálódott autója is a célegyenesben maradt.

A mezőnyt azonban már a harmadik körben elengedte a biztonsági autó, azonban mikor az élen álló Nico Rosberg ráfordult a célegyenesre, annak végén feltűnt egy a pályát még takarító pályamunkás, aki azonnal elkezdett rohanni a pálya széle felé – amit szerencsére el is ért, mielőtt megérkeztek a versenyautók közel 300km/h-s tempóval.

Az FIA szóvivője elmondta, hogy minden a megszokott módon zajlott, a versenyirányítás háromszor is visszajelzett és megerősítette, hogy tiszta a pálya, mehet az újraindítás.

„Tisztázni szeretnénk a dolgot, hogy a jövőben ne fordulhasson elő még egyszer ilyen és ehhez hasonló eset” – mondta az FIA szóvivője.

A tavalyi Szingapúri Nagydíj sem volt zökkenőmentes, akkor egy részeg néző jutott be a pályára, és miatta kellett beküldeni a biztonsági autót.

„Nagyon meredek volt” – mondta a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff. „Tavaly egy részeg néző zavarta meg a körözést, most pedig egy pályamunkás maradt bent, de szerencsére senki nem sérült meg.”

„Azonban azt gondolom, hogy meg kell dicsérni a versenyirányítást, mert nagyon gyorsan kihozták a biztonsági autót és pont ez az, amit kértünk tőlük, hogy ne kelljen évekig lassú tempóban körözni. Talán a gyorsaság miatt esett hiba a rendszerbe, nem tudom, de ki kell vizsgálni a helyzetet.”

Rosberg elmondta, hogy megijedt, mikor meglátta az embert a pályán, így picit lassítania is kellett, de sok időt nem vesztett.

Hirdetés

„Igen, nagyon necces volt” – mondta a futamgyőztes. „Mi sem, talán ő sem számított ilyen gyorsa újraindításra. Szerencsére gyorsan ki tudott futni, így nem történt baj.”

„Nem jó érzés egy embert látni magad előtt a pályán, mikor 300km/h-val száguldozol.”

Csapattársa, Lewis Hamilton, aki Daniel Ricciardóval volt harcban a következőket mondta: „Nem okozott különbséget, mert mikor megláttam, már mellette voltam.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!