Fotó: Red Bull Racing
Hírek

Az FIA-nak már vannak ötletei Verstappen közmunkájára

Fotó: Red Bull Racing

Egyelőre nincs meg a végső döntés, milyen „közösségi szolgálatot” végez majd Max Verstappen, azonban az FIA-nak már vannak ötletei a dologra.

Verstappen a Brazil Nagydíjat követően lökdösődni kezdett Esteban Oconnal, a Force India versenyzőjével, miután a francia pilóta lekörözöttként ütközött vele a versenyen, ezzel megfosztva a hollandot az első helytől.

Az FIA büntetésképp kétnapos közösségi munkát szabott ki Verstappenre, azonban hogy pontosan miről lesz szó, az csak később dől el.

Jean Todt, az FIA elnöke azonban elmondta, lehetséges, hogy a versenybírákkal kell majd egy kis időt elöltenie Verstappennek, hogy megismerje a másik oldalt is.

„Ha ilyen figyelmet kapsz, és ilyen híres vagy, az felelősséggel is jár” – nyilatkozta Todt. „Szóval ez azt jelenti, hogy akármilyen érzéseid vannak, képesnek kell lenned kontrollálni őket. Tisztelned kell a támogatóidat.”

„Ha nem így történik, akkor annak következményei vannak. De ezek a következmények elég kicsik most.”

„Hogy mi lesz ez, arról még nem született döntés. De világos, hogy valami, ami az F1 világára támogatóan hat, ahogyan a versenyzésre egyaránt” – folytatta a francia szakember.

„Talán közre kell működnie néhány versenybírával vagy pályabíróval a tréningek során, vagy az oktatási csoportokban. Van néhány dolog, amit tervezünk a jövő évre” – mesélt a kezdeti ötletekről Todt.

„Lehet, hogy részt vesz majd a stewardokkal más motorsport kategóriában, hogy a másik oldal nézőpontjába helyezze magát, és megértse, hogy ez nem mindig könnyű. De biztos vagyok benne, hogy találunk néhány konstruktív programot.”

Verstappen Abu Dhabiban úgy nyilatkozott, nem ért egyet a „büntetésével”, de elfogadja.

„Ha egyetértek, ha nem, nem számít, nem? Mit tudnék tenni? Kicsit durva szerintem, de meg fogjuk találni a megoldást.

Szólj hozzá!