Verstappen vs. Ocon

Az FIA-nak már vannak ötletei Verstappen közmunkájára

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing
Egyelőre nincs meg a végső döntés, milyen „közösségi szolgálatot” végez majd Max Verstappen, azonban az FIA-nak már vannak ötletei a dologra.

Egyelőre nincs meg a végső döntés, milyen „közösségi szolgálatot” végez majd Max Verstappen, azonban az FIA-nak már vannak ötletei a dologra.

Verstappen a Brazil Nagydíjat követően lökdösődni kezdett Esteban Oconnal, a Force India versenyzőjével, miután a francia pilóta lekörözöttként ütközött vele a versenyen, ezzel megfosztva a hollandot az első helytől.

Az FIA büntetésképp kétnapos közösségi munkát szabott ki Verstappenre, azonban hogy pontosan miről lesz szó, az csak később dől el.

Jean Todt, az FIA elnöke azonban elmondta, lehetséges, hogy a versenybírákkal kell majd egy kis időt elöltenie Verstappennek, hogy megismerje a másik oldalt is.

„Ha ilyen figyelmet kapsz, és ilyen híres vagy, az felelősséggel is jár” – nyilatkozta Todt. „Szóval ez azt jelenti, hogy akármilyen érzéseid vannak, képesnek kell lenned kontrollálni őket. Tisztelned kell a támogatóidat.”

„Ha nem így történik, akkor annak következményei vannak. De ezek a következmények elég kicsik most.”

„Hogy mi lesz ez, arról még nem született döntés. De világos, hogy valami, ami az F1 világára támogatóan hat, ahogyan a versenyzésre egyaránt” – folytatta a francia szakember.

„Talán közre kell működnie néhány versenybírával vagy pályabíróval a tréningek során, vagy az oktatási csoportokban. Van néhány dolog, amit tervezünk a jövő évre” – mesélt a kezdeti ötletekről Todt.

„Lehet, hogy részt vesz majd a stewardokkal más motorsport kategóriában, hogy a másik oldal nézőpontjába helyezze magát, és megértse, hogy ez nem mindig könnyű. De biztos vagyok benne, hogy találunk néhány konstruktív programot.”

Verstappen Abu Dhabiban úgy nyilatkozott, nem ért egyet a „büntetésével”, de elfogadja.

„Ha egyetértek, ha nem, nem számít, nem? Mit tudnék tenni? Kicsit durva szerintem, de meg fogjuk találni a megoldást.

 

Kapcsolódó cikkek

Verstappen a Hondát méltatja

A Forma-1-be való 2015-ös visszatérése óta először tudott dobogós eredményt elérni a Honda – a japán motorgyártó a Red Bull Racinggel, illetve Max Verstappennel karöltve a 3. helyen ért célba Ausztráliában. A holland ráadásul egy pazar előzést is bemutatott Sebastian Vettel ellen.

Verstappen: Remekül működött a Honda időmérős motormódja

A várakozásokon felül teljesített Max Verstappen és a Red Bull csapata az Ausztrál Nagydíj szombati időmérő edzésén. A holland a 4. helyről rajtol vasárnap, elmondása szerint pedig a Honda időmérős motormódja remekül működött.

Verstappen nem tudja, hogy altat-e a Ferrari

Biztatóan indult a Forma-1-es Ausztrál Nagydíj hétvégéje a Red Bull csapata számára: az istálló versenyzői a Mercedesek mögött zárták a pénteki nyitónapot.

Friss hírek