Verstappen vs. Ocon

Az FIA nem engedi, a Ferrari viszont trükkösen teszteli 2019-es szárnyát

Fotó: Pirelli
Fotó: Pirelli
Megpróbálja tesztelni 2019-es első szárnyát Abu Dhabiban a Ferrari Forma-1-es csapata.

Megpróbálja tesztelni 2019-es első szárnyát Abu Dhabiban a Ferrari Forma-1-es csapata.

A 2019-es évre jelentősen leegyszerűsödnek az első terelőelemek, a csapatoknak azonban nincs egyszerű dolguk a tesztelést illetően, hiszen a jövő évi szárnyak az idei technikai szabályoknak nem felelnek meg.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) ráadásul közölte a csapatokkal, a 2019-es szárnyakat a jövő heti, abu dhabi teszten sem próbálhatják ki.

A Ferrari persze igyekszik a legtöbbet kihozni lehetőségeiből: egy átmeneti első szárnyat készített, melyről csütörtökön fotók is készültek az F1-es paddockban.

Az új fejlesztés méreteit tekintve megfelel az idei szabályoknak, ám úgy alakították át, hogy valamelyest szimulálja a 2019-ben várható leszorítóerő-szinteket.

Az aerodinamikai változásokat egyébként azért vezeti be az FIA, hogy megkönnyítse az előzéseket a Forma-1-ben. Ross Brawn, a száguldó cirkusz sportigazgatója meg van győződve a változtatások hatékonyságáról, a csapatoknak azonban vannak kételyeik.

 

Kapcsolódó cikkek

Ez volt a Ferrari legnagyobb problémája Ausztráliában

A Ferrari Forma-1-es csapata mindent megtesz azért, hogy a soron következő versenyre megoldja azokat a problémákat, melyek miatt versenyzői nem tudtak harcba szállni a 2019-es szezon első futamán, az Ausztrál Nagydíjon.

Gyáva volt a Ferrari a leggyorsabb körhöz

A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto elárulta, nem merték bevállalni, hogy kihívják a bokszba Charles Leclerc-t a verseny végén azért, hogy friss gumikkal megfuthassa a leggyorsabb kört, ezáltal bezsebelje a plusz 1 pontot.

Friss hírek