Az FIA örömmel fogadta az EU felhívását - F1VILÁG.HU

Az FIA örömmel fogadta az EU felhívását

HIRDETÉS

A Nemzetközi Automobil Szövetség örömmel vette az Európai Parlament kérését, miszerint a Forma-1-nek többet kellene tennie azért, hogy megváltoztassa az emberek környezetbarát technológiákhoz való hozzáállását.

A Nemzetközi Automobil Szövetség örömmel vette az Európai Parlament kérését, miszerint a Forma-1-nek többet kellene tennie azért, hogy megváltoztassa az emberek környezetbarát technológiákhoz való hozzáállását.

Az Európai Parlament minden erejével azon fáradozik, hogy mielőbb környezetbarát technológiák alkalmazására kényszerítse az autógyártókat, melynek legfőbb célja az lenne, hogy csökkentse a járművek széndioxid (CO2) kibocsátását.

A parlament azért fordult a motorsporthoz, mert úgy érzi, a különböző kategóriák, élükön a Forma-1-el, sokat segíthetnének a “zöld” technológiák népszerűsítésében szerte a világon.

Mindezt örömmel fogadta a Nemzetközi Automobil Szövetség elnöke, Max Mosley, aki soha nem titkolta, hogy a környezetbarát technológiáké a jövő a királykategóriában.

“Roppant megtisztelő, hogy az Európai Parlament felismerte, hogy a motorsport komoly szerepet kaphat a zöld technológiák előmenetelésében, és támogatja a Nemzetközi Automobil Szövetség munkáját abban, hogy könnyebben bevezesse a környezetbarát technológiákat a sportban” – állt az FIA szerdai közleményében.

“A Forma-1-ben résztvevő nagyvállalatok támogatásával, és a mérnökök szaktudásával, bízunk benne, hogy az új technikai szabályok elősegítik a környezetbarát technológiák megjelenését a közúti autókban, amiből mindenki profitálhat.”

Az Európai Parlament arra kérte a Nemzetközi Automobil Szövetséget és a Forma-1-es csapatokat, hogy mielőbb tegyék környezetbaráttá a sportot, ezzel változtatva meg az emberek hozzáállását a “zöld” technológiákhoz.

“A motorsport komoly szerepet kaphat abban, hogy megváltoztassa az emberek véleményét a környezetbarát technológiákról.”

“A ház éppen ezért kérte arra a Nemzetközi Automobil Szövetséget és a Forma-1-ben érdekelt csapatokat, hogy e szerint változtassanak a szabályokon, és egyszerűbb legyen a környezetbarát technológiák, mint a bioüzemanyag, illetve a négyhengeres vagy hibrid motorok bevezetése a sportban” – állt a hivatalos közleményben.

A Forma-1-es csapatok már most gőzerővel dolgoznak a 2009-es idénytől bevezetésre kerülő kinetikus energiatároló-rendszer (KERS) kifejlesztésén, és a csapatok képviselői az FIA múlt heti ülésén arról is megegyeztek, hogy a következő ötéves motorfejlesztési tilalom lejárta után teljesen áttérnek a környezetbarát technológiák használatára.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!