Az idei volt a Toro Rosso legjobb szezonja - F1VILÁG.HU

Az idei volt a Toro Rosso legjobb szezonja

HIRDETÉS

Története legjobb szezonját tudhatja maga mögött a Toro Rosso Forma-1-es csapata – ezt nyilatkozta Franz Tost, az olasz istálló első embere.


Története legjobb szezonját tudhatja maga mögött a Toro Rosso Forma-1-es csapata – ezt nyilatkozta Franz Tost, az olasz istálló első embere.

Bár 2008-as konstruktőri hatodik helyét idén nem tudta megismételni a csapat, a Toro Rossónál úgy hiszik, Max Verstappen és Carlos Sainz Jr. idei szerepeltetésével tökéletesen elvégezték feladatukat és bizonyították, remek érzékük van a fiatal tehetségek kiválasztásához.

Franz Tost szerint az eredmények tekintetében sem kell szégyenkezniük, hiszen nem szabad elfelejteni, hogy 2008-ban a Toro Rosso úgy lett hatodik az összetettben, hogy a Red Bull által épített karosszériát használták – azóta azonban már konstruktőrként szerepelnek az F1-ben.

„Az elmúlt 10 évben a Toro Rosso évről-évre javítani tudott teljesítményén” – mondta a Toro Rosso csapatfőnöke.

„A 2008-as természetesen egy különleges idény volt, ugyanakkor egy olyan autónk volt, melyek a Red Bull Technology tervezett Adrian Newey irányítása mellett.”

„Idén viszont a saját magunk által tervezett és épített autónkkal szerepeltünk, csapatunkat pedig James Key technikai igazgató terelgette a megfelelő irányba. Szóval kétségkívül ez volt a legjobb idényünk eddig.”

Tost mindazonáltal kifejtette, a Toro Rossónak sokat kell javítania a megbízhatóságot tekintve.

„67 pontot gyűjtöttünk, ami a duplája annak, amit a múltban szereztünk. És az idei szezon a teljesítményt tekintve nagyon jó volt. De a megbízhatóság vonatkozásában nem, mert különböző okok miatt számtalanszor kiestünk, szóval következetesen kell dolgoznunk azért, hogy ez jövőre ne ismétlődjön meg.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!