Az idei volt a Toro Rosso legjobb szezonja

Története legjobb szezonját tudhatja maga mögött a Toro Rosso Forma-1-es csapata – ezt nyilatkozta Franz Tost, az olasz istálló első embere.


Története legjobb szezonját tudhatja maga mögött a Toro Rosso Forma-1-es csapata – ezt nyilatkozta Franz Tost, az olasz istálló első embere.

Bár 2008-as konstruktőri hatodik helyét idén nem tudta megismételni a csapat, a Toro Rossónál úgy hiszik, Max Verstappen és Carlos Sainz Jr. idei szerepeltetésével tökéletesen elvégezték feladatukat és bizonyították, remek érzékük van a fiatal tehetségek kiválasztásához.

Franz Tost szerint az eredmények tekintetében sem kell szégyenkezniük, hiszen nem szabad elfelejteni, hogy 2008-ban a Toro Rosso úgy lett hatodik az összetettben, hogy a Red Bull által épített karosszériát használták – azóta azonban már konstruktőrként szerepelnek az F1-ben.

„Az elmúlt 10 évben a Toro Rosso évről-évre javítani tudott teljesítményén” – mondta a Toro Rosso csapatfőnöke.

„A 2008-as természetesen egy különleges idény volt, ugyanakkor egy olyan autónk volt, melyek a Red Bull Technology tervezett Adrian Newey irányítása mellett.”

„Idén viszont a saját magunk által tervezett és épített autónkkal szerepeltünk, csapatunkat pedig James Key technikai igazgató terelgette a megfelelő irányba. Szóval kétségkívül ez volt a legjobb idényünk eddig.”

Tost mindazonáltal kifejtette, a Toro Rossónak sokat kell javítania a megbízhatóságot tekintve.

„67 pontot gyűjtöttünk, ami a duplája annak, amit a múltban szereztünk. És az idei szezon a teljesítményt tekintve nagyon jó volt. De a megbízhatóság vonatkozásában nem, mert különböző okok miatt számtalanszor kiestünk, szóval következetesen kell dolgoznunk azért, hogy ez jövőre ne ismétlődjön meg.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!