Az OSRAM készíti a világ legfényesebb xenon autólámpáját

Akár 30 százalékkal több fény az úton, a fénykúp akár 20 méterrel is hosszabb lehet


Akár 30 százalékkal több fény az úton, a fénykúp akár 20 méterrel is hosszabb lehet

A Xenarc SilverStar formatervezési díjat kapott az IAA-n

Az OSRAM mostantól a világ legfényesebb xenon autólámpáját kínálja. A szokásos xenonlámpákkal összehasonlítva a Xenarc SilverStar 20 méterrel hosszabb fénysugarat állít elő, és 30 százalékkal több fényt vetít az útra. A frankfurti IAA Nemzetközi Gépjármű-kiállításon a Xenarc SilverStar elnyerte az autómárkák versenyének díját.

Az autólámpák globális piacvezetője az általa gyártott Xenarc SilverStar-ral magasabb szintre emelte a xenon-technológiát. A lámpa innovatív geometriája következtében a fénysugár meghosszabbodik, és így több fény érkezik oda, ahol valóban szükség van rá – például az útra vagy az útjelző táblákra. Ez megnöveli a biztonságot, mivel az akadályok sokkal korábban válnak észlelhetővé.

A Xenarc SilverStar jó benyomást keltett a Német Formatervezési Tanács (Rat für Formgebung) szakembereiben: a Xenarc SilverStar első díjat nyert az autóipar számára kiírt “Automotive Brand Contest 2011”, első nemzetközi autómárka és design versenyben, a “Tartozékok és Tuning” kategóriában. Ez a verseny az autóiparban a márkamenedzsment, a márkakommunikáció és design kiemelkedő teljesítményeit díjazza. A díjat 2011. szeptember 13-án, a frankfurti IAA-n megrendezett „autódizájnerek éjszakáján” adták át a Xenarc SilverStar-nak.

Advertisements

A szakértők egyetértenek abban, hogy a járművilágítás terén a xenonlámpákat tartják a csúcsnak. A fényszóróban elhelyezett egyetlen lámpával nemcsak az országúti és a tompított fényt, valamint a kanyarodáshoz szükséges világítást lehet megvalósítani, hanem olyan speciális fényeloszlásokat is létre lehet hozni, amelyek az adott körülmények között az autópályához, a külvárosi, városi forgalomhoz és a rossz időjáráshoz is igazodnak. Mi több, a xenonlámpák rendkívül hatékonyak. Ennek különösen nagy teljesítménynek az oka a kisülés folyamatában rejlik: a gázkeverékben az elektronikusan szabályozott ívkisülés különösen erős fényt hoz létre. Ennek hatására több, mint kétszer annyi fény keletkezik, mint a halogénlámpák spiráljában, és ugyanakkor az energiafogyasztás akár 50 százalékkal kevesebb is lehet.

Az OSRAM Xenarc SilverStar kétféle (D1s és D2S) kivitelben készül. A D2S típusváltozat kettős kiskereskedelmi csomagolásban is kapható (Duo Box). A xenonlámpákat csak képzett szakemberek cserélhetik. A gépkocsi-tulajdonosok a márkaszervizben, vagy jóváhagyott szerelőműhelyekben végeztethetik el a cserét.

Az OSRAM ( Németország, München) a Siemens csoport tagja és egyike a világ két piacvezető fényforrásgyártójának. A cég forgalma a 2010-es üzleti évben 4,7 Mrd Euro volt. Az OSRAM a világítástechnikai ipar high-tech vállalata. Az értékesítés több, mint 70%-a energiahatékony termékekből származik. A globálisan orientált vállalat világszerte 40.000 munkatársat foglalkoztat, 150 országban szolgálja ki vevőpartnereit.

További információért kattintson ide

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!