Az STR csak később dönt jövő évi felállásáról - F1VILÁG.HU

Az STR csak később dönt jövő évi felállásáról

HIRDETÉS

A Scuderia Toro Rosso csapatvezetője, Franz Tost kijelentette, az olasz gárdát senki és semmi nem sürgeti abban, hogy mielőbb döntést hozzon jövő évi versenyzői felállásáról.

A Scuderia Toro Rosso csapatvezetője, Franz Tost kijelentette, az olasz gárdát senki és semmi nem sürgeti abban, hogy mielőbb döntést hozzon jövő évi versenyzői felállásáról.

Azzal, hogy a csapat sztárja, Sebastian Vettel a jövő évben a Red Bull Racingnél folytatja pályafutását, megüresedik egy hely a Toro Rossónál, nem is beszélve arról, hogy egyelőre még Sebastien Bourdais-nak sincs érvényes szerződése 2009-re.

A faenzai kiscsapat a szezon utolsó tesztprogramjának helyet adó Jerezben a GP2-es versenyzőnek, Sebastien Bueminek, és az egykori F1-es pilótának, Takuma Satónak is lehetőséget adott.

Bár egyesek szerint már eldöntött az olasz csapat jövő évi felállása, Tost kijelentette, hogy egyelőre csakis a szezon hátralévő versenyeire koncentrálnak, és majd csak azután döntenek a versenyzőkről.

“Bár ez a két nap valahol már a jövő évről szólt, a Red Bull nem sürgeti a döntést az év ezen szakaszában, ugyanis most csakis arra koncentrálunk, hogy a lehető legjobban felkészüljünk az utolsó négy futamra” – mondta a csapatvezető.

Tost egyébként elárulta, hogy mindkét versenyző teljesítményével meg volt elégedve.

“A szezon utolsó tesztprogramján két dologra koncentráltunk. Az egyik az volt, hogy kipróbáljuk a legújabb fejlesztéseinket a szezon hátralévő részére, és kiértékeljük Sebastien Buemi, illetve Takuma Sato teljesítményét.”

“Szerdán a Red Bull fiatal tehetségkutató programjának oszlopos tagja, Sebastien Buemi ült a volán mögött, és ahogy arra számítottunk is, kiváló munkát végzett.”

“Csütörtökön Takuma Sato vette át tőle a volánt. Sajnos csak délelőtt tudott dolgozni, mert megérkezett az eső. Azonban annak ellenére, hogy csak kevés kört teljesített, a japán pilóta jól szerepelt.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!