Verstappen vs. Ocon

Az új Ferrari és McLaren is átment az FIA töréstesztjén

Fotó: Scuderia Ferrari
Sajtóértesülések szerint sikeresen teljesítette a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) kötelező töréstesztjeit a Ferrari és a McLaren 2019-es versenyautója.

Sajtóértesülések szerint sikeresen teljesítette a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) kötelező töréstesztjeit a Ferrari és a McLaren 2019-es versenyautója.

Azt már korábban tudni lehetett, hogy a Forma-1 két legpatinásabb csapata mikor mutatja be a nagyközönségnek vadonatúj modelljét: a McLaren autójáról február 14-én, a Ferrariéról egy nappal később, 15-én hull majd le a lepel.

Az F1VILÁG.HU úgy tudja, a Ferrari és a McLaren új versenygépe is sikerrel teljesítette csütörtökön az FIA által kötelezően előírt törésteszteket, akárcsak a Toro Rosso 2019-es autója.

A Forma-1 szabályai egyébként jó néhány éve szigorodtak: a téli teszteken kizárólag olyan autóval lehet részt venni, ami teljesítette a szövetség töréstesztjeit.

Az első téli gyakorlást február 18-21. között tartják majd Barcelonában, míg a második tesztre február 26. és március 1. között kerül sor – ugyancsak a katalán ringen.

A Motorsport.com című internetes lap olasz kiadása egyébként úgy tudja, a Ferrari igencsak elégedett a jelenleg még csak 670-es kódnéven futó új versenyautó szélcsatornás tesztjeivel. A lap szerint a vörösök – akárcsak a Mercedes – képesek voltak visszanyerni az új szabályok miatt elveszített leszorítóerő-mennyiséget, így hasonló aerodinamikai értékeket produkáltak, mint az elmúlt évben.

A Ferrarinál egyébként most nekiláttak a második versenyautó építésének is, mellyel majd a második előszezoni teszten gurulnak pályára.

 

Kapcsolódó cikkek

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Riportfilm: A Ferrari 2019-es autójának bemutatója

Pénteken egy lenyűgöző prezentáció keretében mutatta be új autóját a Ferrari Forma-1-es csapata. Az SF90-es modellel idén Sebastian Vettel és Charles Leclerc szállhat harcba. A bemutatóról exkluzív riportfilmet készített az F1VILÁG.HU.

Még festésétől is gyorsabb lett az új Ferrari

Pénteken prezentálta 2019-es, SF90-es kódjelű versenyautóját a Ferrari Forma-1-es csapata. Az új modellen számos újítás szembetűnő, ami azonban a legfeltűnőbb, az kétségkívül a matt fényezés.

Friss hírek