Az új Ferrari és McLaren is átment az FIA töréstesztjén

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
Sajtóértesülések szerint sikeresen teljesítette a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) kötelező töréstesztjeit a Ferrari és a McLaren 2019-es versenyautója.

Sajtóértesülések szerint sikeresen teljesítette a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) kötelező töréstesztjeit a Ferrari és a McLaren 2019-es versenyautója.

Azt már korábban tudni lehetett, hogy a Forma-1 két legpatinásabb csapata mikor mutatja be a nagyközönségnek vadonatúj modelljét: a McLaren autójáról február 14-én, a Ferrariéról egy nappal később, 15-én hull majd le a lepel.

Az F1VILÁG.HU úgy tudja, a Ferrari és a McLaren új versenygépe is sikerrel teljesítette csütörtökön az FIA által kötelezően előírt törésteszteket, akárcsak a Toro Rosso 2019-es autója.

A Forma-1 szabályai egyébként jó néhány éve szigorodtak: a téli teszteken kizárólag olyan autóval lehet részt venni, ami teljesítette a szövetség töréstesztjeit.

Az első téli gyakorlást február 18-21. között tartják majd Barcelonában, míg a második tesztre február 26. és március 1. között kerül sor – ugyancsak a katalán ringen.

A Motorsport.com című internetes lap olasz kiadása egyébként úgy tudja, a Ferrari igencsak elégedett a jelenleg még csak 670-es kódnéven futó új versenyautó szélcsatornás tesztjeivel. A lap szerint a vörösök – akárcsak a Mercedes – képesek voltak visszanyerni az új szabályok miatt elveszített leszorítóerő-mennyiséget, így hasonló aerodinamikai értékeket produkáltak, mint az elmúlt évben.

A Ferrarinál egyébként most nekiláttak a második versenyautó építésének is, mellyel majd a második előszezoni teszten gurulnak pályára.

 

Kapcsolódó cikkek

Kukába a papírformával, jön az Azeri Nagydíj!

Hétvégén következik az Azeri Nagydíj, amely mindenben ellentmond az F1-es városi pályákkal szemben felállított hiedelmeknek: eddig csak izgalmakat, előzéseket és fordulatokat láthattunk Bakuban!

Vettel: 2020 végéig biztosan maradok

Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es pilótája úgy érzi, még ereje teljében van, ami a versenyzést illeti, így egyelőre nem gondol a visszavonulásra.

Friss hírek