Az újoncokat lenyűgözte a BMW F1-es versenygépe - F1VILÁG.HU

Az újoncokat lenyűgözte a BMW F1-es versenygépe

HIRDETÉS

Augusto Farfust teljesen lenyűgözte a BMW Sauber Forma-1-es versenygépe, melyet csütörtökön volt alkalma kipróbálni a spanyolországi Valenciában.

Augusto Farfust teljesen lenyűgözte a BMW Sauber Forma-1-es versenygépe, melyet csütörtökön volt alkalma kipróbálni a spanyolországi Valenciában.

A brazil versenyző, aki a Túraautó Világbajnokságban (WTCC) szerepel, az elmúlt években nyújtott áldozatos munkájáért kapott tesztlehetőséget a BMW-től.

“Nagyon köszönöm a BMW-nek és Mario Theissennek, hogy lehetőséget kaptam erre a különleges tesztre” – mondta Farfus a BMW Sauber hivatalos weboldalán. “Az elején megpróbáltam minél gyorsabban alkalmazkodni az autóhoz. Mivel csak kevés időm volt a felkészülésre, a nyakamat a megszokottnál jobban éreztem. Négy éve nem vezettem együléses versenyautót, nem is beszélve arról, hogy ez egy Forma-1-es versenygép volt.”

“Körről körre egyre jobban mentem. Fantasztikus volt megtapasztalni, hogy a Forma-1-es autó volánja mögött milyen gyorsan történnek az események. A versenyzőknek mindennél jobban kell koncentrálniuk, hiszen egy pillanatnyi kihagyás hatalmas bajhoz vezethet” – tette hozzá a brazil, aki összesen 33 kört teljesített.

Christian Vietoris is lehetőséget kapott a bizonyításra csütörtökön Valenciában. A fiatal tehetség 62 kört teljesített, és a tesztvezetést azért kapta, mert a tavalyi évben győzedelmeskedett a Formula BMW-ben.

“Fantasztikus volt” – mondta Vietoris. “Rengeteget dolgoztam azért, hogy egy nap lehetőséget kapjak a Forma-1-ben. A nehézségi erők, a fékek, és a sebesség lenyűgöző volt. Ezeket az autókat élvezet vezetni. Beleláttam, hogy mekkora erő is lakozik ezekben a versenygépekben, és mekkora szerepet kap az aerodinamika a Forma-1-ben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!