Az utolsó teszten bevetné új autóját a Hispania

A Hispania Racing vezetése bízik abban, hogy a téli tesztek utolsó állomásának helyet adó Bahreinben már pályára vihetik vadonatúj versenygépüket, amely teljes egészében saját fejlesztés lesz.


A Hispania Racing vezetése bízik abban, hogy a téli tesztek utolsó állomásának helyet adó Bahreinben már pályára vihetik vadonatúj versenygépüket, amely teljes egészében saját fejlesztés lesz.

A spanyol székhelyű alakulat kedden megerősítette, hogy régi autójával kezdi meg a február elsején megkezdődő téli tesztprogramot Valenciában, azonban bízik abban, hogy új autóját pályára tudja vinni a március 3-án megkezdődő utolsó előkészületi teszten Bahreinben.

„A 2010-es autót fogjuk használni az első teszteken, és amint elkészülünk a 2011-es autóval, bevetjük azt” – mondta Colin Kolles, a csapat vezetője.

„Tervünk az, hogy a 2011-es versenygépet már használni fogjuk a bahreini teszten. Az idei autónk teljesen új lesz, és az F111-es kódszámot viseli majd.”

A szakember azt is elmondta, hogy az új autót teljes mértékben saját csapata tervezte, miután a tavalyi évad első felében szakított korábbi partnerével, a Dallarával, majd nem sikerült megegyeznie a Toyota Motorsporttal, amely technikai segítséget nyújtott volna neki.

„Jelenleg körülbelül negyven tervező véglegesíti az első specifikációt, technikai vezetőnk, Geoff Willis és főtervezőnk, Paul White irányításával” – magyarázta.

A Hispania Racing úgy vágott neki bemutatkozó szezonjának a tavalyi évben, hogy egyetlen téli tesztet sem teljesített, és a szezonnyitó Bahreini Nagydíj pénteki szabadedzésein vitte először pályára versenygépét.

Kolles elmondta, hogy bár a tavalyi autóval fogják teljesíteni a téli tesztek javarészét, nagyon fontos lesz számukra ez az időszak.

„A tavalyi évben nem volt lehetőségünk arra, hogy részt vegyünk a teszteken, most viszont lehetőséget adhatunk versenyzőinknek arra, hogy még több kilométert teljesítsenek az új szezon kezdete előtt, és hozzászokhassanak az új Pirelli gumikhoz. Szóval a spanyol tesztprogramok nagyon fontosak lesznek számunkra” – folytatta.

A Hispania nemrég jelentette be, hogy Narain Karthikeyan lesz az egyik versenyzője, ám a csapatfőnök elmondta, hogy egyelőre még nem tudják, ki lesz az indiai pilóta csapattársa a következő idényben.

Még számos pilótával tárgyalnak, de Kolles elmondta, hogy heteken belül bejelentés várható.

Maradj még, olvasd el ezeket is!

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!