Az üzemanyagban rejlik a Williams sikerének kulcsa? - F1VILÁG.HU

Az üzemanyagban rejlik a Williams sikerének kulcsa?

HIRDETÉS

Üzemanyagjának segítségével kerülne előnybe a Mercedesszel szemben 2015-ben a Williams Forma-1-es csapata.


Üzemanyagjának segítségével kerülne előnybe a Mercedesszel szemben 2015-ben a Williams Forma-1-es csapata.

A grove-i gárda idén is a Petrobras üzem- és kenőanyagjait használja majd, míg a Mercedes a maláj Petronasszal áll szerződésben.

Pat Symonds, a Williams technikai igazgatója elárulta, a jelenlegi motorérában bizony komoly szerepe van az üzemanyagnak, ezért reméli, partnerükkel sikerül jó ütemben fejlődni 2015-ben.

„Dolgozunk az üzemanyag fejlesztésén. Természetesen azt szeretnénk, ha a benzin, amit használunk, jó lenne” – mondta a szakember.

„Nincs ésszerű oka annak, a Petrobras miért ne fejleszthetne jobb üzemanyagot a Petronasnál, szóval előnybe kerülhetünk. Még nem tartunk itt, de ebbe az irányba haladunk.”

Symonds azt mondja, bőven van még lehetőségük arra, hogy még jobb teljesítményt sajtoljanak ki autóikból az üzemanyag-fejlesztéssel.

„Ez nem az én szakterületem, de tudom, hogy sokkal több van most az üzemanyagban, mint a V8-as motorok utolsó éveiben, ahol elértek egy határt, amikor már nehéz volt tovább fejlődni.”

A szakember kifejtette, az idei Mercedes-motorok nagyobb a tavalyinál, ez azonban nem okozott semmi problémát a Williams számára.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!