Azonos gumitaktikával készül Bahreinre a Mercedes és a Ferrari

Fotó: Pirelli
Fotó: Pirelli
Nyilvánosságra hozta a Forma-1-es csapatok bahreini gumiválasztásait a királykategória kizárólagos abroncsszállítója, a Pirelli.

A szezon második versenyhétvégéjére az olasz gyártó a C1, C2 és C3 jelölésű gumikeverékeivel érkezik majd, a legnépszerűbb vegyület pedig természetesen a leglágyabb lesz ebből a palettából.

A Mercedes és a Ferrari azonos gumistratégiával várja a hétvégét: a C3-as (lágy) keverékből mindkét istálló 9-9 szettet választott versenyzőinek, a C2-esből (közepes) 3, a C1-esből (kemény) 1 garnitúrát kapnak majd pilótáik.

A Red Bullnál kissé eltér a gumiválasztás házon belül: Max Verstappen a leglágyabb keverékből szintén 9 szettet használhat majd, csapattársa, Pierre Gasly viszont eggyel kevesebbet. Cserébe ő a kemény vegyületből kap 2 garnitúrát.

A C3-as jelölésű lágy gumikból a Renault és a Toro Rosso választotta a legtöbbet: mindkét csapat versenyzői 10 szettet kapnak a piros színnel jelölt abroncsokból.

A Forma-1-es világbajnokság következő versenyét, a Bahreini Nagydíjat jövő hétvégén rendezik majd – ez lesz a száguldó cirkusz történetének 999. versenye.

A Forma-1-es csapatok gumiválasztásai a Bahreini Nagydíjra:

Forrás: Pirelli
 

Kapcsolódó cikkek

Mégsem lesz F1-es verseny Miami belvárosában

Sajtóértesülések szerint a Forma-1 menedzsmentje, illetve a helyi szervezők letettek arról, hogy Miami belvárosában rendezzenek versenyt a jövőben – minderről a Herald számolt be a minap.

Kukába a papírformával, jön az Azeri Nagydíj!

Hétvégén következik az Azeri Nagydíj, amely mindenben ellentmond az F1-es városi pályákkal szemben felállított hiedelmeknek: eddig csak izgalmakat, előzéseket és fordulatokat láthattunk Bakuban!

Ricciardo: Nem felejtettem el vezetni

Daniel Ricciardo, a Red Bull versenyzője szerint a Forma-1-ben teljesen megszokott, hogy az emberek hamar ítélkeznek, ha nem jönnek az eredmények egy pilóta számára.

Friss hírek